Premier és közönségtalálkozó

2018.05.02. 07:30

Szerdán mutatják be a nagysikerű Genesis filmet Újvárosban

Jól szerepelt a Berlinalén, dunaújvárosi főszereplője van, és nálunk is forgattak néhány jelenetet. Háromnegyed hétkor jön a Genesis bemutatója.

Tóth Alexandra

Biztosan találsz olyan filmet, amivel teljesen ki tudsz kapcsolni

A film a 2008–2009-es romagyilkosságok témájával foglalkozik. A műben több történeten keresztül érzékeltetik a romák kirekesztését, a magány és a traumák világát. A Genesis egyik eseményszálához több jelenetet is Dunaújvárosban forgattak. Ez a filmbéli Virág sztorija, akit a dunaújvárosi származású amatőr színésznő, Illési Enikő Anna alakít. A dunaújvárosi vonatkozás végett a premierrel együtt közönségtalálkozó is lesz a Dózsa Mozicentrumban, amin Bogdán Árpád, a film rendezője is részt vesz. Bogdán a következőket mondta el a film kapcsán:

„Fontosnak tartom, hogy néha-néha megnézzünk olyan filmeket is, amik nem azért születtek, hogy szórakoztassanak. Amit nem könnyű megnézni. Ami után csönd lesz, és a csöndben jönnek a kérdőjelek. Ami után talán másképp, más szemmel nézünk körül közvetlen környezetünkben.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában