nagy sikerű előadás

2018.03.28. 08:00

A bajusz jótékonysága Dunaföldváron

A közösségek erejét bizonyítja ez az est – mondta a jó hangulatú előadás és a vastaps után a főszervező, Lukácsi Pálné azon a múlt heti rendezvényen, amelyen az előszállásiak A bajusz című produkciójukat mutatták be Dunaföldváron.

L. Mészáros Irma

A fülemüle tavalyi sikere után az új darabbal is meghívást kaptak a Gajdó András vezette színi tanoda tagjai a szomszéd kisvárosba. Nem akármilyen alkalom volt ez, hiszen a meghívó szervezetek – a Lipták Tamás vezette Dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete és a Németh Lajosné irányításával működő Őszi Alkony Nyugdíjas Klub – jótékonysági estnek is szánták ezt. A Beszédes József Vízitúra Sportklub januárban porig égett csónakházának újjáépítésére gyűjtöttek. Sokan megmozdultak. A zsúfolásig megtelt nézőtérre pótszékeket kellett betenni. Bármelyik fővárosi színtársulat megirigyelhette volna ezt a közönséget.

A két szomszéd település polgármestere: Horváth Zsolt (b) mint néző, Farkas Imre mint szereplő vett részt a jótékonysági esten fotók: Gajdó Ágnes

Az előszállásiak ismét egy Arany János-alkotáshoz nyúltak. A leggazdagabb nyelvű költőnk tréfás és tanulságos művét, a hiszékenységet és a babonaságot kifigurázó A bajusz című költeményt újra Nyúl Mihály írta át. Nagy tisztelettel kezelte a szöveget, és a színdarab előtt elő is adta az eredeti alkotást. A modern változat szójátékai, a jól megjelenített karakterek, a komikus helyzetek nevetést és tapsot váltottak ki, a szatirikus célzások el is gondolkodtatták a nézőket.

Az előadás végén vastaps és köszönet is járt Gajdó András tanár úrnak és társulatának. Fantasztikus előadással örvendeztették meg a dunaföldváriakat Fotók: Gajdó Ágnes

Az est igazi közösségi élmény volt – mondták többen. Hiszen remek közösségi produkciót láttunk az előszállásiaktól. Különféle korosztályba tartozó sokféle foglalkozású emberek – nyugdíjasoktól a háromévesig, a polgármestertől az iskolásokig – együtt hoztak létre valami maradandót, amellyel másoknak örömet szereztek. A közösségi hevület, a segíteni akarás tartotta össze a közel kétszázötven nézőt. Adományként száznyolcvanezer forint jött össze a csónakház javára. A szervező közösségek pedig bőséges vendéglátással köszönték meg a szomszéd település színjátszóinak a produkciót. Az előadás előtt egyre érkeztek a felajánlott finomságok, italok, hogy aztán szendviccsel, süteményekkel, üdítővel és borral kínálják a vendégeket. Nem maradhatott el a „bajusszal” díszített torta se Tóth István cukrász adományaként. Támogatta a rendezvényt Jákli Viktor vállalkozó, a Máltai Szeretetszolgálat és sok-sok magánember.

A legkisebbek is otthonosan mozogtak a színpadon – jó hangulatú este volt

Jó emberek igenis vannak. Melengető érzés, ha nem kell keresni. Nagyon igaza van Böjte Csabának: Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában