jövőbeli tervek

2018.01.16. 11:30

Kétévente jelentkezne az Acélszobrász Alkotótelep

Pénteken, a Hangötvözet című koncerttel zárt az újraélesztett, korábban nemzetközi hírnévvel bíró Acélszobrász Alkotótelep, amely még a jövő hónapban is jelentkezik egy extra meglepetéssel.

Szabó Szabolcs

Ötvözet - összesen kilenc új alkotás készült az ISD Dunaferr műhelyeiben

Fotó: Zsedrovits Enikő

Mint arról szombati számunkban olvashattak, emlékezetes zenei teljesítményekkel zárt az Ötvözet című kiállítás a Kortárs Művészeti Intézetben, ahol a 2017 novemberében megrendezett Acélszobrász Alkotótelep termését, azaz Gosztola Kitti, Szalay Péter és Kaszás Tamás három-három remek, az ISD Dunaferr műhelyeiben – és szakembereinek segítségével – készült alkotásokat szemlézhette a nagyérdemű.

Móder Rezső, Baráth Bálint, Szekeres István és Dóra Attila közös koncertje búcsúztatta a kiállítást
Fotós: Zsedrovits Enikő

A záró rendezvényen lapunknak Nagy Annamária művészettörténész, az alkotótelep egyik szervezője beszélt a jövőbeli tervekről.

- Hatalmas eredmény, hogy 17 évnyi szünet után ismét jelentkezett az Acélszobrász Alkotótelep, amely fontos eleme a város kulturális értékeinek. A három alkotótól egy-egy munka a szervező Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítványhoz került. Reményeink szerint februárra elkészül az új, frissített acélszobrász-katalógus is, amely a 2017-es alkotótelep történetét is tartalmazza. Jövőbeli tervünk, hogy az alkotótelep biennáléként működjön, azaz kétévente készüljenek új és új munkák – mindez a magyar alkotóművészet számára is fontos lenne.

Ötvözet – összesen kilenc új alkotás készült az ISD Dunaferr műhelyeiben
Fotós: Zsedrovits Enikő

Hamarosan elkészül a symposion.hu, azaz alkotótelep új honlapja, emellett bízunk abban, hogy tovább folytatódik az acélszoborpark felújítása is. Ennek érdekében hamarosan megkezdjük a pályázati munkát, és szeretnénk hosszú távú megállapodásokat kötni jelenlegi támogatóinkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában