Hiány és jelenlét

2017.09.10. 22:30

Brückner János önálló kiállítását láthatjuk a jubiláló KMI-ben

Pénteken este mutatkozott be Brückner János Végletes jelenlét című kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben.

Szabó Szabolcs

ADY_2926_110917

Mivel a kiállítást – amely Les gens D'Uterpan: X-Event 2.6 című közösségi performanszával is bővült – a város önkormányzata és a Nemzeti Kulturális alap mellett a Budapesti Francia Intézet is támogatta, Brückner János Végletes jelenlét című kiállítását elsőként a francia kulturális attasé, Claire Garand köszöntötte, aki kifejtette, látogatása során nagyon pozitív élményekkel lett gazdagabb Dunaújvárosban, ahol valóban fontosnak tartják a kortárs művészeti életet és annak központi intézményét, a Kortárs Művészeti Intézetet. Gombos István, a város kulturális alpolgármestere megnyitó beszédében előbb méltatta Brückner Jánost és az ő munkáját létrehozó szakemberek és helyi polgárok, egyesületek, szervezetek több hónapos közös erőfeszítéseit, majd kiemelte, hogy az önkormányzat számára is fontos a fennállásának huszadik évét ünneplő Kortárs Művészeti Intézet.

Zsinka Gabriella, a KMI művészeti vezetője, Claire Garand, a Francia Intézet ügyvivő igazgatója

Brückner János izgalmas kérdéseket feszegető, számos mikrotörténetet felfejtő kiállítása október 20-ig tekinthető meg a jubiláló KMI-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában