Tizennegyedszerre is óriási tömeg

2018.05.28. 07:00

Izzott a szén, parázslott a hangulat a város sütögetős buliján

A pénteki koncertek megalapozták a hétvége hangulatát. GWM és Márió a vártnál nagyobb tömeget vonzott, de az igazi táncolós, közönségénekeltetős buliról a Margaret Island gondoskodott…

Tóth Alexandra

Eztán a metál súlyos elefántjai egy hatásos intró után léptek színpadra, hogy örök érvényű slágereikkel szórakoztassák a rockereket. A Karthagó zenei világát kompenzálva diszkóval zárult az este, majd mindenki rápihent a szombati programra.

Másnap harsány dobszóló és karneváli hangulatú tánc előzte meg a polgármesteri beszédet, az ügyesen riszáló lányok és ütős kíséretük pedig körbeturnézta a sütögetők asztalait, a férfiszemek nem kis örömére. A kedélyek kellő felkorbácsolása után Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere üdvözölte a résztvetőket, köszönetet mondott a szervezőknek a színvonalas programokért, és a vendégek között kiemelten köszöntötte Bosznia-Hercegovina nagykövetét, valamint a nagykövetség munkatársait. Hangsúlyozta: nagy öröm számára a külföldi vendégeket fogadni, hiszen Boszniában, valamint Szerbiában és Horvátországban is testvérvárosi kapcsolatok vannak kialakulóban.

Megtévesztő lángok: a szakács, a fotós és az étel is jól van

A rövid megnyitó után ismét koncertözön fogadta a közönséget, minden fellépő műsora alatt megtelt a nagyszínpad előtti tér. Az eurovíziós sikereiről jól ismert Pápai Joci még egy csapat gyereket is felhívott a színpadra, aztán a Dolly Plusssz hozta el a retró hangulatot a Duna partjára, végül pedig a rendszeresen visszatérő Deák Bill Gyula legendás hangjától zengett a fesztivál. A buli hajnalig tartó retró diszkóval folytatódott.

Vidám baráti társaságokból és családokból nem volt hiány a Parázs Varázson Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A vasárnap a gyerekekről szólt, a pop-rock dallamok helyett gyerekdalok szóltak, szabadtéri játékok, ugrálóvár és játszóbusz várta a kicsiket, de a vidámpark területén pónilovaglásra is volt lehetőség. Megérkeztek a Lóerő rovatból megismert szelíd motorosaink feltűnő és hangos csapatukkal, a gyerekek akár fel is ülhettek Czellár Dani és barátai sportmotorjaira.

Cserna Gábor polgármester köszöntötte a résztvevőket

A délelőtt az esélyegyenlőség jegyében telt, a Mindannyian mások vagyunk egyesület immár tizedik alkalommal hívja fel a nagyközönség figyelmét arra, hogy a fogyatékkal élőket sajnálat helyett inkább az együtt cselekvés élményével, elfogadásával és az előítéletek csökkentésével támogassuk. Délelőtt az esély­egyenlőség programjai között a Duna Dog Center és a pusztaszabolcsi állatbarát klub közös bemutatója mellett táncbemutatók, kézműves-foglalkozások, helyi iskolák műsorai is szerepeltek. A családi hétvége újabb koncertekkel zárult, és szokás szerint több száz világító léggömb szállt fel az eltűnt gyermekekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában