Közélet

2024.05.23. 16:00

Meg kell teremtenünk a szabadidő eltöltésének kulturált módját!

A fenti címmel tett közzé a közösségi oldalán egy posztot Zemankó Zoltán a 4-es egyéni választókerült képviselőjelöltje.

Duol.hu

Forrás: Zemankó Zoltán Facebook oldala

- Gyakran halljuk azt a mondatot, hogy “Bezzeg a mi időnkben!”. A mi időnkben sok időt töltöttünk a játszótereken, a focipályákon, az “utcán”. Sokszor csak este mentünk haza, amikor felkapcsolták a világítást. 

Az elmúlt években sokat változott a világ. A telefonok, tabletek használata minden korosztály esetében fokozottabbá vált. 

Nem gondolom, hogy maga a használatuk baj. A mértékét viszont kötelességünk szabályozni és fontos, hogy alternatívát mutassunk gyerekeink számára. 

A mozgás, a szabadban töltött idő nem csak egészséges, hanem jótékony hatással van az idegrendszer fejlődésére is. Ezért (is) meg kell teremtenünk a lehetőséget rá.

A belső OMV kút melletti betonos focipálya, kosárpálya egy remek helyszín, de az állapota sajnos hagy maga után kívánnivalót.

A belógó ágak, az el nem takarított falevelek, a rossz állapotban lévő kapuk, palánkok nem azt a képet mutatják, ahol szívesen tartózkodnának, akik mozogni szeretnének. 

Felújítjuk a pályát, annak környezetét és megteremtjük a 4-es körzetben élők számára a szabadidő eltöltésének kulturált módját! 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában