Kifli, ahogy Vilma készíti

2024.03.22. 09:00

Vendégváró finomság: sós, köményes, virslis, kolbászos falatkák

Tavasszal szívesebben mozdulunk ki, szívesebben megyünk vendégségbe és hozzánk is gyakrabban érkeznek kedves látogatók.

Török Tímea

Hogy mi kerüljön ilyenkor az asztalra?

Ehhez ad nagyszerű inspirációt Barabásné Vilma jól bevált receptje.

Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 ek. zsír vagy 1 margarin, 2 tojás, 0,5 l tej, 1-2 ek. só, 1 élesztő és 1 tojás kis tejszínnel felverve a kenéshez.

Tavaszi vendégváró falatkákat bár egyszerű elkészíteni, de még is garantált lesz a siker
Fotók: Propszt Rita

Az elkészítés első lépése, hogy kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és belemorzsoljuk a zsírt. Közben felfuttatjuk az élesztőt langyos vízben, kevés cukorral. Ezt összeöntjük a liszttel és hozzá ütjük a tojásokat, majd összegyúrjuk. Nyolc egyforma gombócra osztjuk a tésztát és egyesével kör alakúra kinyújtjuk. Ezt nyolc felé cikkeke osztjuk. Mehet bele a virsli, sajt, kolbász, de akár üresen is hagyhatjuk. A körcikkek szélesebb részénél feltekerjük a megtöltött tésztát és kifliket formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Megkenjük a tojásos tejszínes keverékkel, szórunk a tetejére szezámmagot, köménymagot, reszelt sajtot. Sütőben 180 fokon nagyjából 20 perc alatt elkészül. 

Virsli, sajt, vagy kolbász is lehet a töltelék 

Kellemes vendégvárást és jó étvágyat kívánunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában