Húsvéti készülődés

2024.03.25. 15:00

Tojásfát díszítettek a település központjában az előszállási ifjak

Körmendi Erzsébet

Feldíszítették az előszállási tojásfát a hétvégén

Fotó: Előszállási Ifjúsági Egyesület

Szorgosan díszítettek
Fotó: Előszállási Ifjúsági Egyesület

Az Előszállási Ifjúsági Egyesület tagjai ezúttal is köztéri díszítéssel segítik az ünnepre hangolódást. Előkeresték a tavaly tavaszi díszeket, a fára akasztható hímes tojásokat, a fából készült nyuszifigurákat és tojásokat, majd összegyűltek a hétvégén a községháza szomszédságában lévő zöldségbolt előtti parkban, és szorgoskodtak: feldíszítették az ott lévő kis fát és kihelyezték a húsvéti figurákat is. 

 

- Ez már a negyedik éve, hogy egyesületünk tagjaival  igyekszünk ünnepi hangulatot csempészni a falubeliek életébe, feldíszíteni a település központjában lévő teret. Mondhatni hagyománnyá vált ez mostanra, és nagy örömünkre idén a Bognár Márk vezette helyi sportegyesülettől  is segítségünkre voltak néhányan. Célunk ezzel a helyi közösség építése. Valamint azt szeretnénk, ha az arra járók, az óvodához, rendelőhöz, községházához sétálók, vagy a főutcán autózók, átutazók arca felderüljön a színes tojások, kedves figurák láttán, és eszükbe jusson, hogy mindjárt itt a húsvét. A fából készült nyuszik egyébként visszatérő vendégek már a téren, ezeket mi készítettük, vágtuk méretre és festettük évekkel ezelőtt, azóta minden tavasszal kihelyezzük őket is a tojásfa díszítésekor - mondta el Kanik Péter az Előszállási Ifjúsági Egyesület elnöke.

 

A civil szervezetükről, és a közeljövő terveiről szólva hozzátette az elnök:

- Egyesületünknek tizenhét aktív tagja van. Mi szerveztük a múlt évben a település fenyőfájának a közös feldíszítését, az adventi gyertyagyújtásokat, és tavaly már a Mikulás-futást is. Nagyon készülünk a májusra, amikor gyermeknappal szeretnénk megörvendeztetni a családokat,  kiemelten természetesen Előszállás legkisebb lakóit. Őszre pedig a szüreti bál szervezése van egyeztetés alatt.  

Nagyon szép, húsvéti hangulatot árasztó lett a tér
Fotó: Előszállási Ifjúsági Egyesület

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában