Dunaújváros

2024.03.10. 13:00

Több iskolában is zajlik a pénzügyi nevelés

A Pénz7 akcióhoz, azaz Pénzügyi és Vállalkozói Témahéthez számos iskola csatlakozott.

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Az iskola Fb-oldala

Az Arany János Általános Iskola 6.a osztályos diákjai két tanóra erejéig is középiskolások lehettek, hiszen részt vettek a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium által szervezett rendhagyó pénzügyi ismeretek órákon. A gyerekek osztályfőnökükkel, Csernákné Németh Julianna tanárnővel együtt sajátíthattak el korszerű ismereteket a pénzüggyel kapcsolatban, valamint csapatokban MoneyTours pénzügyi kalandjátékban is részt vettek. 

Forrás: Az iskola Facebook oldala

A Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégiumban is javában zajlik a jubileumi Pénz7 programja. Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, már 6 osztály vett részt a rendhagyó órákon. Idén a legtöbb osztályban az „Okosan a hitelekről” témakört dolgozták fel, egy osztály pedig a Pénzügyi Biztonság a kibertérben témában tevékenykedett. Emellett több órán önkéntes szakmai segítőkkel közösen tartották az órákat. Bélteki-Kéri Mónika és Cziffra Balázs szakmai támogatást nyújtott a program során, az eseményhez az iskolából Molnárné Lukács Anita, Molnárné Szabó Edina és Miklósity-Szőke Zsuzsanna csatlakozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában