Ápolók napja

2024.02.21. 20:00

Miniszteri elismerés a Szent Pantaleon ápolási igazgatójának

Erdély-Franyó Anna Szent Pantaleon Kórház ápolási igazgatója 2024. február 16-án, a Belügyminisztériumban, Magyar Ápolók Napja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepségen „Miniszteri Elismerő Oklevelet” vehetett át.

Fekete Györgyi

Erdély-Franyó Anna Szent Pantaleon Kórház  ápolási igazgatója 2024. február 16-án, a Belügyminisztériumban, Magyar Ápolók Napja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepségen „Miniszteri Elismerő Oklevelet” vehetett át kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül. Az országgyűlés 2014-ben meghozott döntése nyomán február 19-e – Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója – a Magyar Ápolók Napja. 

 

Helyben főorvosi értekezlet keretében gratulált a kórház ápolási igazgatójának Erdély-Franyó Annának, dr. Kővágó Levente megbízott főigazgató és dr. Szilágyi Örs stratégiai igazgató.

Erdély-Franyó Anna Szent Pantaleon Kórház  ápolási igazgatója

Országos szintem a Magyar Ápolók Napja alkalmából megtartott ünnepségen, Budapesten köszöntötte a szakdolgozókat dr. Takács Péter. Az egészségügyi államtitkár 2024. február 16-án az ápolók méltatásán túl elismerő okleveleket is átadott hivatásuk kiemelkedő képviselőinek.

Dr. Takács Péter beszédében hangsúlyozta, a társadalmi szolidaritás egyik legfontosabb területe az egészségügyi ellátás, illetve a nemzeti kockázatközösségen alapuló társadalombiztosítás. Hozzátette, a szakmai munka mellett mindig nagy hangsúlyt kell kapnia az emberi szempontoknak: a segítő szándéknak, az elkötelezettségnek, a türelemnek, a jóindulatnak és a derűnek, mindannak, ami megőrzi, sőt erősíti a rászorulók emberi méltóságát, hitét, reményét, és bizalmát a közösségben. – A társadalmi szolidaritás az önök gondos keze, elkötelezett munkája, figyelme, segítő szándéka, jóindulata és türelme révén ölt formát. Önök azok, akik tartalommal töltik meg az ellátórendszert – üzente az államtitkár az ünnepelteknek. 

Az államtitkár emlékeztetett: 2023. július 1-ével az egészségügyi szakdolgozók, így az ápolók alapbére egységesen 18 százalékkal emelkedett, ez év március elsejétől pedig újabb, átlagosan 20 százalékos béremelés várható, amely fedezetére idén 200 milliárd forintot biztosított a kormány. Ezzel az egészségügyi szakdolgozók átlagos alapbére eléri az átlagos orvosi alapbér 37 százalékát.

A Magyar Ápolók Napja országos ünnepségen, Budapesten dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár köszöntötte a szakdolgozókat, és az ápolók méltatásán túl 35 elismerő oklevelet is átadott hivatásuk kiemelkedő képviselőinek.

https://kormany.hu/hirek/a-tarsadalmi-szolidaritas-az-apolok-elkotelezettsegeben-olt-format

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában