Macinap

2024.02.06. 13:00

Macik költöztek be a szalki művelődési házba

Harmadik alkalommal szerveztek Mackó kiállítást a szalkszentmártoni művelődési házban. A legnagyobb 210 centiméteres, míg a legkisebb három centiméteres példány mellett érkezett jeges, barna, panda, retró műanyag és a szivárvány minden színében pompázó medve az idei tárlatra.

Duol.hu

Zalaegerszegről is érkezett maci

Fotó: Kapott fotó

– A macinap egy 2018-as program folytatása. A rendezvény keretében nem csak a kíváncsiskodók, hanem az óvodás és az iskolás korosztály számára is tartalmas időtöltést tudtunk biztosítani, írja a baon.hu. A helyi általános iskola alsós diákjai és az óvoda gyermekein kívül tassi óvodások is részt vettek a rendezvényen. Mackóbarlang, medvevadászat, macis sorjátékok, zenés-mozgásos és ismeretterjesztő programok várták a kicsiket és a tőlük egy kicsivel nagyobb gyermekeket. Az  idelátogatók megízlelhették az aranyló, édes-illatú akácmézet is – mondta el hírportálunk érdeklődésére Mészáros Szilvia közművelődési szakember.

Fotó: Kapott fotó

Két éve is száznál több mackó képviselte magát a szalkszentmártoni kiállításon. A szervezők idén mindent megtettek annak érdekében, hogy ezt a számot idén túlszárnyalják.

Fotó: Kapott fotó

–  Tudván, hogy mindenkinek van otthon egy plüssmackója, kíváncsi voltam, hogy mennyire tudom a falu közösségét összefogni, megmozgatni. A felhívás nemcsak a fiatalokat, hanem a település idős korú lakóit is megérintette, de kaptunk macikat Tass községről, sőt postán is érkezett Zalaegerszegről egy kedves levél kíséretével. Idén százhatvankét darab plüssjáték gyűlt össze, melyek közül a legidősebb egy 50 éves sírós maci volt a gyermekek kedvence – tette hozzá Mészáros Szilvia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában