Közélet

2024.02.21. 20:21

Az ukrán fegyveres erők főparancsnokának fogadott fia bejelentette, hogy orosz állampolgárságot kíván szerezni

Elképesztően szemtelen cselekedetre szánta el magát az ukrán fegyveres erők főparacsnokának, Alekszandr Szirszkijnek a fogadott fia – orosz állampolgárságot kért - írja a VG.hu.

Duol.hu

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) főparancsnokának, Alekszandr Szirszkijnek a fogadott fia, Ivan Szirkij február 20-án, az ausztrál orosz főkonzulátuson úgy nyilatkozott, hogy a jövőben orosz állampolgárságot akar szerezni – közölte az Izvesztyija.  

„Tervezek, tervezek” – mondta Szemjon Bojkov aktivista megfelelő kérdésére Szirszkij. Az „ausztrál kozákok atamánjaként” ismert Bojkov reményét fejezte ki, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka mostohafiának szavait meghallgatja Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Szirszkij Z szimbólummal ellátott pólóban érkezett az orosz diplomáciai irodába, és azt mondta: „Dicsőség Oroszországnak”. Az ausztrál kozákokkal együtt ő is gratulált az oroszoknak Avdejevka elfoglalásához a Donyecki Népköztársaságban (DPR).

Szirszkij jelenleg Ausztráliában él, ahová szülei válása után testvérével és anyjával költözött.

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök február 8-án menesztette az ukrán fegyveres erők korábbi főparancsnokát, Valerij Zaluzsnijt, és Alekszandr Szirszkijt nevezte ki a posztra, aki 2019 óta szolgált a szárazföldi erők parancsnokaként. Az ukrán hadsereg új főparancsnokának első nagy katonai tévedése az volt, hogy bejelentette, az ukrán csapatok tartani fogják a pozícióikat és újabb ukrán erősítés érkezik az avgyijivkai katlanba. A döntésnek nyomán több száz katona vesztette életét és rengeteg katonai felszerelést is veszítettek az ukránok, miközben így is kénytelenek voltak kivonulni Agyijivkából.

Szerző és forrás: Szerző: Dénes Zoltán VG.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában