Bajnoki folytatás

2024.02.27. 19:30

A tuti meccseket hozni kell, szerdán kezdi a tavaszi szezont a DFVE - videóval

Három hónapos szünetet követően szerdán este folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE a női vízilabda első osztályban. 19 órától a Szentest fogadják a lányok, egyértelműen a győzelem reményében.

Gallai Péter

Vad Lajos vezetőedző pénteken kapta vissza a teljes csapatát a világbajnokság után

Fotó: Laczkó Izabella

Utoljára november végén láttuk a dunaújvárosi csapatot játszani, amikor a bajnokságban a Szegedet győzték le, majd a Bajnokok Ligájában november 25-én egy góllal kikaptak a görög Alimostól. Utána az Európa-, majd a világbajnokság után hosszú szünet következett, így csak szerdán folytatódik a MOL OB I küzdelemsorozata. A szezont is a Szentessel kezdte a DFVE, az októberi rajton 12–7-re nyertek Gardáék, s az új évet is velük nyitják szerdán az öt győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen álló újvárosiak. A csongrád-csanádiak mérlege pont ellentétes, ők eddig csak kétszer tudtak diadalmaskodni, amivel a hetedik helyen állnak.

Garda Krisztina a világbajnoki ezüstérem után a bajnoki éremért küzd tovább csapatával
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A mérkőzés előtt Vad Lajos vezetőedzővel beszélgettünk, elsőként arról, milyen munkát végeztek abban az időszakban, amikor a válogatott felkészülése, majd a világversenyek alatt is több játékosát nélkülöznie kellett. 

– Nagyon sok egyéni képzést végeztünk, főleg a labdatechnikai felkészültséget próbáltuk meg bepótolni, amik hiányoztak. Nagyon sokat foglalkoztunk a lövésekkel is, továbbá az emberelőnyből kivett mozaikdarabkákkal, ami a hátrányokra is igaz – ezeket csiszolgattuk.

Igen, a kulcsembereink hiánya mély nyomot hagyott a gyakorlások során, viszont annak örülök, hogy azok a fiatalok, akiknek a felépítése a jövő prioritása, teljes mértékben a fejlődés útjára léptek.

- Az utánpótlásból hoztunk fel játékosokat, hogy meglegyünk, de nekik is megvan a maguk feladata, ezért nem lehet kiragadni őket teljesen, mert az a fejlődésükben óriási törést okozhat – mondta.

Vad Lajos elégedett az elvégzett munkával, de mivel nem teljes kerettel dolgoztak, így voltak olyan dolgok, amit nem sikerült megcsinálni. 

Viszont kiemelte, ami a magyar vízilabdában nagyon sokat számított, az most egyszeri alkalommal visszatért, magyarul, hogy két tiszta felkészüli időszak volt a szezonban, a nyári és a téli, ami régen mindig így volt.

A szakvezető megjegyezte, három hónap tétmeccs nélkül nagy idő, így az edzések monotonitását igyekeztek megtörni, januárban már kétkapuztak Budapesten és Dunaújvárosban is. Ezen felül, mivel sokan járnak iskolába a csapattagok közül, az ő monotonitásukat megtörte és idejüket lekötötte a vizsgaidőszak is.

A világbajnoki ezüstérmes csapatban szerepelt játékosok – Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine – péntekig pihenőt kaptak, a motiváltsággal abszolút nem lehet gond esetükben, és fizikálisan se. Ennek ellenére patikamérlegen kell mérni mikor, mennyit játszanak.

– Azt tudni kell, mi a prioritás. Az elmúlt pár hónapot magunk mögött hagyva, ez a csapat, amelyik nagyon sokat gyengült a szezonra, a BL főtáblára, illetve a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutott. Előbbiben a csoportkörben még van két mérkőzésünk, de a bajnokságé az elsőbbség. 

Nekünk a tuti meccseket hozni kell, hogy a legjobb négybe be tudjunk kerülni. Ehhez pedig szerdán is nyerni kell.

– magyarázta Vad Lajos.

A csapat közösségi oldalára feltöltött videóban Mahieu Geraldine így vezette fel a meccset.

A bajnokság állása

HELYCSAPATMGYDVDOBOTTKAPOTTGKPONT
1.FTC8701130785221
2.UVSE 650180522815
3.DFVE750295643115
4.BVSC750281681315
5.Eger74037869912
6.III.ker. TVE740393781512
7.Szentes72056485-216
8.Szeged82065682-266
9.Tatabánya71064892-443
10.UNI-Győr 810759116-573

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában