Szavazás a Tescoban

2024.01.24. 14:00

A petőfisek, a baracsiak és az alsószentivániak is várják a voksokat

Ismét szavazhatnak a Tesco vásárlói arról, hogy az áruházlánc a mekkora összeggel támogassa a körzetenként három-három döntős projektet.

Molnár Emese

Udvari tornaterem avatója a Petőfi iskolában 2022-ben

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Tesco még 2016-ban indította el az Ön választ, mi segítünk elnevezésű programját a társadalmi felelősségvállalás jegyében. E program lényege az, hogy helyi közösségek (például iskolák, alapítványok, civil szervezetek) saját projektötleteket nyújthatnak be az aktuális felhívásra, amelyek közül aztán a vállalat körzetenként kiválaszt három-három döntőst. Ezek olyan tervek, amelyek megvalósulása közösségi érdekeket szolgál, legyen az az oktatás, a kultúra, a sport, a szabadidős tevékenységek területe.

A döntőbe jutó pályázatok már biztos, hogy támogatásban részesülnek, a kérdés csak az, hogy mekkora összeggel segítsék őket. Erről dönthetnek a vásárlók, akik minden egyes vásárlás alkalmával zsetont kapnak, és azt annak a projektötlet vitrinjébe dobhatják bele (az áruházakban helyezik ki ezeket), amelyik számukra a legkedvesebb. Ősszel immáron a tizennegyedik fordulót hirdették meg, és a mi dunaújvárosi körzetünkben a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Baracsi Egymásért Baráti Egyesület, valamint az Alsószentiván Községért Egyesület várja a minél több szavazatot.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A petőfisek az iskolaudvart szeretnék tovább fejleszteni, új eszközök beszerzésével, a meglévő játékok felújításával és hulladékgyűjtők felszerelésével. A baracsiak az apátszállási területükön lévő játszóteret szeretnék fejleszteni annak érdekében, hogy ne csak a nagyobb gyermekek, hanem a kisebbek számára is élményt adhasson, ezért új hintát és kiülőt vásárolnának oda. Az alsószentivániak a Fatimai Szűz Mária-kegyhely környezetét szeretnék szépíteni virágültetési akcióval.

Az a projektötlet, amelyik a legtöbb szavazatot kapja a vásárlóktól, 400 ezer forintos támogatásban részesül. A második legtöbb voksot magáénak tudó szervezet 200 ezer forintot kap a projektjének megvalósításához, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintot kap az áruháztól. A szavazás január 15-én indult és egészen február 11-ig tart, az eredményhirdetés pedig már a hónap végén várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában