Elismerés

2024.01.22. 17:30

A Máltai Játszótér – Játszóház lett Dunaújváros kedvenc közösségi helye

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a DunaújvárosMesél blog idén is szavazást indított, amely során az olvasók a város kedvenceiről dönthettek.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

A jelöltek négy kategóriába sorolva indulhattak (kultúra, szórakozás, közösség, sport) a Dunaújváros Kedvence 2023 címéért. Közösség kategóriában a Máltai Játszótér – Játszóházra, a Dunai Kincses Kert Termelői Piacra, az Üdvözlettel Dunapenteléről Facebook-közösségre, a Csomagtartó Vásár és Bolhapiacra, valamint az Inksane Tetováló Stúdióra voksolhatott a közösség. Közülük a szavazatok 40 százalékával, pontosabban 3891 szavazattal a Máltai Játszótér – Játszóház lett 2023-ban Dunaújváros kedvence.

Vidáné Varga Tímea, a játszótér vezetője portálunknak elmondta, már annak is nagyon örültek, hogy felkerültek arra a bizonyos listára, amelyből választhattak a szavazók. 

– Kollektívánk minden tagja azért dolgozik, hogy minél jobb közösségi hellyé varázsolják a játszóteret, így amikor megtudtuk, hogy munkánk eredményes volt és megnyertük a szavazást, még boldogabbak voltunk – tette hozzá. Megjegyezte, nagy öröm, hogy a játszótér vendégei, korábbi rendszeres tagjai szavazhattak, a Dunaújvárosból és a környékről érkező iskolás, óvodás csoportok, egyéni látogatók ugyanis a tér 10 éves fennállása óta szívébe zárták azt.

Fotó: Laczkó Izabella

– Az itt dolgozók mindegyike nagy lelkiismerettel végzi munkáját, fontos számunkra, hogy akik ide bejönnek, jól érezzék magukat és tartalmas időt töltsenek el. Azt a szeretetet, amit a látogatók egész évben a kollégáktól kaptak, most szavazatok formájában kaptuk vissza, ezért pedig rendkívül hálásak vagyunk – foglalta össze az intézményvezető. Kiemelte, a szeretetet nem csak a szavazatok által érezték, 2023-ban ugyanis nagyon sokan keresték fel a játszóteret. Nagy létszámú rendezvényeik és hetente többször is megtartott kreatív foglalkozásaik, társas délutánjaik rengeteg látogatót vonzanak, mint mondták, ekkor érzik, milyen sok embernek fontosak.

Fotó: Laczkó Izabella

Az intézményvezető végül hangsúlyozta, 2024-ben is ugyanolyan tárt karokkal várják a látogatókat, mint korábban, a családok, gyerekek igényeit pedig folyamatosan felmérik, és ezt figyelembe véve alakítják programjaikat. 

Mindemellett a rászoruló családok szükségleteit is próbáljuk kielégíteni, segítő kezet nyújtani számukra

– mondta. A megszokott eseményeken kívül az intézmény bővíteni is szeretné repertoárját, egy új projekttel készülnek, ami nem csak a városban, de országosan is egyedülálló lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában