Adomány

2023.12.07. 20:00

Rászorulóknak teszi szebbé az ünnepeket a Dunaújvárosi Óvoda

A karácsonyi nagy adománygyűjtés alkalmával a városi tagóvodák a hátrányos helyzetű gyermekekre, valamint a menhelyi állatokra is gondoltak.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

Rengeteg szülő teszi örömtelivé a rászoruló gyermekek és gazdát kereső menhelyi kisállatok karácsonyát. Amint azt Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda intézményvezetője elmondta, a játékgyűjtési akció egyik kolléganőjük elképzelésének köszönthetően valósulhatott meg, aki azon apróságoknak szerette volna szebbé varázsolni az ünnepeket, akiknek egyébként nem kerülhet ajándék a karácsonyfa alá. Az évente meghirdetett kezdeményezés idén nagyon sikeres volt, a szülők temérdek jó állapotú plüsst, társast, fejlesztő játékokat, gyurmát, vízfestéket ajándékoztak az óvodának, sőt, sokan vadonatúj játékokkal segítették a gyűjtést. Az ajándékokat nemsokára átadják a Dunaújvárosi Adománykuckónak, valamint az Útkeresés Segítő Szolgálatnak, ahol biztosan hamar gazdára talál majd az összes ajándék.

Fotó: Laczkó Izabella

A Dunaújvárosi Óvoda tagóvodáiban az állatvédelemre is kiemelt figyelmet fordítanak, és már hagyománnyá vált a menhelyi állatok megsegítését célzó adománygyűjtés – jegyezte meg Gyenes Józsefné. Az idén összegyűlt támogatásokat az intézmény a FÁDA civil állatmentők, a vajtai Dius Cumizdája Kölyökmentő Alapítvány, valamint a solti Ágica Sérült Állatmenedéke részére adja majd át, ezzel hozzájárulva a kutyák és macskák jólétéhez. Az intézményvezető elmondta, ebben az évben számos pokróc és pléd gyűlt össze, ami leginkább a kölyökkutyáknak és a kismacskáknak fontos, de megannyi felajánlás érkezett száraz táp, konzerv, jutalomfalat, valamint kutyaruha, hám, és fekhely formájában.

Fotó: Laczkó Izabella

Gyenes Józsefné (akinek magánemberként is szívügye az állatmentés és az elesett állatok segítése) háláját fejezte ki azon szülők és gyermekek felé, akik valamiféleképpen gyarapították az akció során összegyűlt adományok halmát. Kiemelte, milyen fontos az óvoda és a szülők szerepe a gyermekek állatbarát emberekké formálásában, a tapasztalatok alapján pedig elmondható, hogy nagyon sok anyuka és apuka hasonlóképpen gondolkozik a jótékonykodásról.

Fotó: Laczkó Izabella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában