Nagykarácsonyi téli programok

2023.12.29. 14:00

Mielőtt szabadságra ment volna a Mikulás

Az nem úgy van ám, hogy a Mikulás, csak úgy simán bezárja a nagykarácsonyi portája ajtaját! Volt még egy-két olyan vállalása, amit még a karácsony előtt teljesíteni kellett. Az évzárásról Mergl István, a Mikulás ügyvivője tájékoztatója nyomán tudósítunk.

Balogh Tamás

Mergl István

Fotó: Balogh Tamás

- Az volt a tervünk, hogy a Szent Pantaleon Kórház csecsemő és gyermekgyógyászati osztályán, illetve a Krónikus Belgyógyászati osztályra látogassunk és átadjuk nekik az ajándékainkat.

A nagykarácsonyi Mikulásház céljai közé tartozik, hogy ebben az időszakban megajándékozzuk azokat, akik egyrészt az egészségügyi állapotuk, másrészt a hivatásuk gyakorlása miatt nem otthon töltik az ünnepeket. Ezúttal a két osztály betegeinek és dolgozóinak akartunk egy kis örömet szerezni. Úgy éreztük, hogy szívesen fogadtak bennünket és egy kis mosoly került mindannyiunk arcára!

- Milyen volt a szezon?

-Sikeres! Sok munkát fektettünk a Mikulásházba, néhány dolgon a korábbi évekhez képest változtattunk és nem kis izgalommal vártuk, hogy a vendégeink miként reagálnak majd rá.

A kórházban 
Fotó: Balogh Tamás

A Mikulásházban

-Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy minden beérkező vendéggel találkoztam és néhány szót beszélgettem az érkezésükkor és mielőtt távoztak volna. Vállalnunk kellett a kockázatát annak, hogy esetleg elmarasztaló kemény kritikákat fogok hallani. Barátsággal jöttek, és mosolyogva távoztak. Muszáj volt szembenézni a bíráló szavakkal is, hogy jövőre még elégedettebbek lehessenek a látogatóink. Márpedig az a tervünk.

Fotó: Balogh Tamás

A játszóházban

- Öröm volt belesni a látogatóink nagykarácsonyi „nagyszobájába”! A kolléganőim bírták türelemmel és játékos kedvvel, ahogy a szerencsére nem kevés gyermek birtokba vette a termet. A hétvégi műsorok szerencsés fogadtatásban részesültek, együtt élt velük a célközönség.

Úgy érzem, hogy jó irányt vettünk föl a vendéglátásban is. A szülők és kísérők nem ritkán asztalnál ülve követhették a kicsik boldog elfoglaltságát. Az árusainknak nehéz dolga volt a hidegben fogadni a látogatókat, de úgy láttam, hogy ők is megállták a helyüket.

És a havazás?

-Az természetesen a Mikulás érdeme és ajándéka volt. Elsősorban a gyermekeknek, és minden más korosztályból azoknak, akik szívesen hisznek a nagy téli ajándékozó barátunkban!

Végül, ha lehet így is köszöntet mondunk azoknak, akik a vendégszeretetünket élvezték. Reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában