Értünk dolgoznak

2023.12.05. 15:00

Két autóval gazdagodott a Vérlovagok közössége

Magyarország egyetlen önkéntes sürgősségi vérszállító közösségét 2020-ban azzal a céllal hozták életre hogy az életet jelentő vér a megfelelő időben legyen a megfelelő helyen az egész országban, az év minden napján. A Vérlovagok speciális járműveikkel és felkészült önkéntesekkel az év minden napján, napi 24 órában rendelkezésre állnak, hogy apró fogaskerekekként kivegyék részüket a magyar egészségügy működésében, illetve az akut életmentésben.

Duol.hu

Pribil Sándor (A Véradó Szövetség elnöke, a Vérlovagok alapítója) szerint ez egy hatalmas mérföldkő a Vérlovagok életében

A munkájukat több cég és szervezet támogatta már eszközökkel, látva a kiemelt jelentőségű szolgálatukat. A Dunaújvárosból indult, mára országossá vált szervezet legutóbb két autóval lett gazdagabb.

Elsőként az M1 Flotta egy speciálisan felszerelt személygépjárművel segítette a Vérlovagok munkáját. November 29-től egy 200 lóerős Skoda Superb kombi is a vérszállítás szolgálatába állt.

Pár nappal később, december elsején a Pappas Autó a Kia Magyarországgal és a Mercarius Flottakezelővel összefogva támogatta a Vérlovagokat. Egy Kia Sportage modellt adtak át használatra kedvezményes konstrukcióban.

A Vérlogagok közössége a facebookon köszönte meg a nagylelkű felajánlásokat, melyet mi is megköszönhetünk, hiszen nem tudhatjuk mikor lesz szükségünk a Vérlovagok önzetlen szolgálatára.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában