Két verseny, öt továbbjutó

2023.12.29. 12:00

Dukai László ifjú történelem-tudorai a Pannonban

Újabb tanulmányi versenyeredményekről büszkélkedik a Pannon Oktatási Központ.

Molnár Emese

Négy tanulójuk, Borbély Gergő, Csonková-Sóvári Johanna Katica, Hidalmási Ákos (9/a) és Moharos Lilla (11/c) osztályos diákok a Kosáry Domokos Történelemverseny első állomásán kiváló teljesítményt nyújtottak, így következhet számukra a regionális forduló februárban. Idén a rekordszámú jelentkezőnek és az erős mezőnynek köszönhetően igen magas ponthatárokat kellett meghúznia a továbbjutáshoz versenybizottságnak. A második forduló után még egy elődöntő vár a versenyzőkre tavasszal, majd a döntőn bizonyíthatnak a legjobbak. Ezen a versenyen egyébként a magyarországi és határon túli magyar oktatási intézmények 7–10. évfolyamos diákjai mérhetik össze tudásukat.

A Pannon magángimnázium másik diákja, Kovács Botond István (7/a) ugyancsak kiváló történelmi tudásáról adott bizonyságot. Ő az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ által meghirdetett viadalon indult. Ennek a versenynek a célja, hogy a tehetséges diákok számára lehetőséget biztosítson egyes történelmi korszakokban való elmélyülésre, a képességek újszerű fejlesztésére. Ezek közül is kiemelt szerepet szán a források használatának, a források segítségével ismeretek szerzésének, a szaknyelv helyes használatának, a térben és időben való tájékozódás képességeinek, a kommunikációs képességek fejlesztésének, a problémamegoldó és kritikai gondolkodás kialakításának. Botond sikerrel vette az első feladatot, így már a megyei fordulóba készülhet.

Az ifjú pannonos történelem-tudorokat Dukai László pedagógus készítette fel a megmérettetésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában