Dunaferr – Liberty

2023.11.24. 14:00

Liberty: Alaptalan hírek az elbocsátásokkal kapcsolatban

Két héten belül újabb találkozó volt a Liberty Dunaújváros és a reprezentatív szakszervezetek, valamint az Központi Üzemi Tanács vezető tisztségviselői között. Megkezdődött egy új kollektív szerződés előkészítése és egyértelművé vált az is, hogy alaptalanok azok a hírek, amelyek szerint a Liberty létszámleépítést hajtana végre.

Várkonyi Zsolt

Forrás: MW-archív

Fotó: Pesti Tamás

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet vezető tisztségviselői a Központi Üzemi Tanács képviselői jelenlétében november 23-án egyeztetést folytattak a Liberty Dunaújváros vezető tisztségviselői, közöttük dr. Móger Róbert HR és Kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatóval – áll a reprezentatív szakszervezetek vezetői, Magyar Zoltán (Vasas) és Magyar Zoltán (Ifi) által jegyzett tájékoztatóban.  

A találkozó során a szakszervezetek – többek között – átadták azt a közös elképzelésüket tartalmazó anyagot a Kollektív Szerződés felépítésével kapcsolatban, amely teljes körűen tartalmazza a Kollektív Szerződésre és a munkaügyi vitára vonatkozó szabályokat.   

A felek megállapodtak abban, hogy a szakszervezetek javaslatokat tesznek a munkaviszonyra vonatkozó szabályokra, és azokat előre meghatározott időpontokban tárgyalják meg. A munkáltató képviselői tájékoztatták a jelenlevőket arról, hogy a jelenleg hatályban lévő Munkáltatói utasítás érvényben marad a Kollektív Szerződés megkötéséig. 

Dr. Móger Róbert tájékoztatást adott arról, hogy alaptalan hírek keringenek az elbocsátásokkal kapcsolatban. Elmondta, hogy a Green Steel technológiával kapcsolatos folyamatok bevezetésére helyezik a hangsúlyt. A vállalat előtt álló nehéz időszak rugalmasságot követel meg mindenkitől, és humánus megoldásokat keresnek a nehézségek leküzdésére. Céljuk az, hogy a Dunarolling Dunai Vasmű Kft. működtetése mellett a Duna Furnace Dunai Vasmű Kft. munkavállalóit is foglalkoztassák a folyékony fázis szükség szerinti üzemeltethetőségének megtartásával.  

Mint ismeretes a felszámolás alatt álló Dunaferr acélipari tevékenysége ellátásához szükséges eszközei, berendezései tulajdonjogát a két céltársaságon – Duna Furnace Dunai Vasmű Kft. és a Dunarolling Dunai Vasmű Kft.-n – keresztül, azok működés biztonságának fenntartása mellett, nyílt tenderen a Liberty Steel Central Europe Kft. nyerte el, amely a Liberty Steel Group magyarországi vállalata és Liberty Dunaújváros néven működik tovább. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában