Dunaferr – Liberty

2024.06.11. 11:55

A Kormány minden eszközzel támogatja a dunaújvárosi vasmű zöld átállását

A Liberty Dunaújváros, az egykori Dunaferr a magyar ipar kiemelkedő jelentőségű szereplője és a térség legnagyobb foglalkoztatója, ezért a kormányzat kiemelten figyeli a vállalat helyzetét. A kormány folyamatos kapcsolatban van a vállalattal és minden eszközzel támogatja a vállalat technológiaváltását, hiszen a jelenlegi technológia nem fenntartható az európai szabályozási környezetben.

Duol.hu

Az elektromos ívkemence – illusztráció

Fotó: FSzCs

A kokszoló jelenlegi állapota elavult, így az acélgyártás jövője a zöld acél, arra kell az erőforrásokat koncentrálni.

A foglalkoztatáspolitikai eszközrendszer több eleme is segítséget nyújthat a gyár zöld átállásában. A generációk közötti tudás-átadás és a pályakezdő álláskeresők beilleszkedésének elősegítése érdekében foglalkoztatási program indult, amely segítheti a munkatapasztalat átadását a nyugdíj előtt álló, tapasztalt dolgozók és a pályakezdő fiatalok között.

A kormány a zöld átállással összefüggő munkaerőpiaci hatásokat is kezeli, ezért került pl. a munkavállalók és vállalkozások alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítását célzó GINOP PLUSZ 3.2.1. programba egy új szakasz megnyitása, amely a magas energiaintenzitású termelésben érintett ágazatokban főtevékenységet végző vállalkozásoknak nyújt támogatási lehetőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!