Küzd a súlyos kórral a kislányát nevelő előszállási fiatal anya

2023.11.17. 07:00

„Katica világa” egy kissé borongóssá vált - jótékonysági bál lesz pénteken a javára

Ennek a fogalomnak a környékbeli fesztiválokról, vásárokról és egyéb közösségi eseményekről ismerősnek kell lenni. Egy csinos, fiatal, mindig jókedvű és végtelenül türelmes kézműves iparművész lány álmodta meg magának.

Balogh Tamás

Aztán megérett benne a gondolat, hogy korosztályunktól függetlenül ezek a tárgyak pont jók lesznek azoknak, akik ebben a kemény robogó világban szívesen hagyják, hogy valaki egy kis mosolyt csaljon ki belőlük. Ezt érte el azokkal a színes álomvilágból előcsalogatott páratlan motívumokkal, amik ajándéktárgyakra, a legmeglepőbb egyszerű ékszerekre, használati és dísztárgyakra libbentek. Egy kis szinte szégyenlős alku után persze már jöttek is velünk hazafelé, hogy az ismerőseinket is mosolyra biztassák.

Katica motívumok

És ez az életigenlő, minden felé közeledőt pozitív energiával feltöltő ember bajba került. Egy súlyos kórral vívja a harcát.

Nem akart példakép lenni, de mégis azzá vált!

Kemény vagy? Szükséged lesz rá, ha elolvasod. 

Jó néhány évvel ezelőtt, még fiatal lányként a mellrákkal vette fel a küzdelmet, amit ő nyert meg!

Ezután a sikere után családot alapított és egy gyönyörű kislánynak, a Lillának adott életet. Megvalósította az álmát, létrehozta a „Katica világát” és sikeres művésze lett a kézműves tevékenységnek.

Rendszeresen járt a kontroll vizsgálatokra, de egyszer csak beütött a mennykő. Áttéteket fedeztek fel a szervezetében. Csont, tüdő és nyirok. Olvasd csak el még egyszer ezt a három szót! Van kérdésed? Ugye nincs! És ezzel élete legnagyobb kihívásához érkezett.

Nyilvánosan öntött tiszta vizet a pohárba, elmondta a keserű titkát és újra fölvette a harcot a kórral. Nem kért segítséget. Valószínűleg ő az egyik legbizakodóbb beteg a világon. Mindent megtesz azért, hogy újból legyőzze a gonoszt.

Akkor mire kellünk mi?

Egy ideig várhatóan nem tud dolgozni. Jövedelme sem lesz. És ott van Lilla, aki boldog a szeretetétől, de mint a gyermekeknek mindenütt a világon, másra is szüksége van... A kezelések Budapesten zajlanak, ahová fel kell járnia. Nyilván megérted, hogy miért nem tömegközlekedéssel. A felmerülő költségekhez kell hozzájárulnunk. 

Az előszállásiak megtették az első lépést - bált szerveztek péntek estére Katica javára

Egy jótékonysági batyusbált rendeznek Zámbó Katalin, ahogy arrafelé szólítják a Katica megsegítésére a helyi művelődési házban ezen a héten pénteken este nyolctól. A teljes báli és büfé bevételt erre a célra ajánlják föl. Az eseményen a célt támogató Szamaras zenekar muzsikál és Dudar Feri énekel. Rajtunk a sor, segítenünk kell. A sóhajtozást nem ilyen alkalomra találták föl!

Közreadom Katica üzenetét:

Katica Lillával

- Nagyon hálás vagyok a barátnőimnek és a barátaimnak, hogy ezt így elindították, és azt mondták, bármit megtesznek értem, hogy segítsenek. Sokan csatlakoznak az eseményhez, ami nagyon - nagyon jól esik. Sok erőt ad, nagyon megható az, hogy az ismerősök, és ismeretlen emberek önzetlenül segítenek, ahogyan csak tudnak. 

Én egyet tehetek ebben a helyzetben, hogy megyek az úton, amiről most egy kicsit ugyan letértem, de tudom, hogy vissza találok és sikerülni fog a célom. Nem mindig vagyok annyira erős, mint szeretném, de többségében igen, mert itt mindent meg kell élni.

Amikor egy problémával találkozok, azt csak úgy tudom megoldani, ha szembe megyek vele! Hálás szívvel köszönöm mindenkinek a segítségét, menjetek mulassatok egy nagyot! Megígérem, hogy mindent megteszek azért, hogy legközelebb együtt táncoljunk, amikor meggyógyulok, mert a "Gyógyulás Létezik. Ölellek benneteket! Zámbó Katalin."

A cél messze van, segíteni kell neki, hogy elérhesse

Mit teszel, ha megtudod, hogy egy kedves fiatalembernek nagy szüksége van a segítségre? A saját lehetőségei korlátozottak az előtte álló kihíváshoz. És, hogy még nehezebb legyen, ketten ballagnak egy kegyetlenül nehéz úton. Ő és a kislánya. Egymás kezébe kapaszkodnak. A kicsi hisz az édesanyjának, hogy most sincs semmi baj. Anya talán egy kicsit fáradtabb, mint korábban, de aztán minden rendben lesz. Úgy, mint eddig mindig. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában