Óvatos parkolás

2023.11.27. 11:16

Jól gondold meg, mielőtt kiszállsz, és hogyan szállsz ki az autóból!

Ismerősöm mesélt egy esetet, mely egy áruházi parkolóban történt meg vele a minap. Ő nem akart rosszat, csak kiszállni, az erős szél azonban közbeszólt, s autója ajtaját azzal a lendülettel nekivágta a mellette, igen szűk helyen parkoló másik kocsinak.

Duol.hu

Fotó: MW/Ádám János

Jön a tél, jön a szél, figyeljünk oda kiszállásnál, hogy elkerüljük a bosszúságot – na meg a lelkiismeret-furdalást!

Igen, mert az közismert, az áruházak, bevásárlóközpontok beállói nem valami szélesre szabottak. Olykor kimondottan szűknek bizonyulnak ki- és beszállásnál, miközben kezünk tele csomagokkal, kulcsokkal, egyebekkel, írja a veol.hu. Ki győz még az időjárásra is odafigyelni? Pedig muszáj. Ismerősömet az bosszantja – nagyon lelkiismeretes –, hogy sem papírt, sem tollat, sem névjegyet nem vitt magával, hogy feltűzze a mellette parkoló autó szélvédőjére: én voltam, ez és ez vagyok, ilyen számon talál meg, a kárt rendezzük és egyebek.

A történet pedig egyszerűen egy parkolóba való beállás, majd egy kiszállás, miközben a szél önállósította magát, s kitépte az ajtót a sofőr kezéből, természetesen neki a mellette parkolónak. Nem mentség, de a helyek tényleg szűkre szabottak, ezért a tanulság: hagyjuk a bevásárlószatyrokat és minden mást az autóban, a tartsuk stabilan, erősen az ajtót, amíg kiszállunk. Ha már kint vagyunk, visszahajolva kiszedhetjük a holmit. Sok kellemetlenséget, bosszúságot előzhetünk meg ezzel a mozdulattal. Nemcsak magunknak, de a szomszéd placcon parkoló autósnak is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában