Dunaújváros

2023.11.22. 15:00

Huszonnyolcadik alkalommal is megtartották a Németh Margit Matematikaversenyt

A Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium vetélkedőjén nyolcadikos diákok mérhették össze matektudásukat.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A megmérettetésről Berkes Andrea, a Rudas munkatársa mesélt lapunknak. Elmondta, a vetélkedő hagyománynak számít az intézmény életében. Már több, mint 20 éve megrendezik azért, hogy a városi és környékbeli általános iskolák végzős diákjai megismerkedhessenek az technikummal, és egy izgalmas délután keretén belül összemérhessék számtan tudásukat.

A párbajon nem csak az általános iskolák végzősei, de a Széchenyi István Gimnázium és a Pannon Oktatási Központ Gimnázium nyolcadikos tanulói is versenybe szállhattak. Idén 11 kisgimis, és 26 általános iskolás induló vett részt a kétfordulós próbatételen. Az első (45 perces) fordulón tesztfeladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak. Újítás, hogy idén ezt a turnust már számítógépen írták a gyerekek. Ezután a második (60 perces) rész következett, ide viszont csak azok juthattak be, akik az első fordulóban jól teljesítettek. Az egyéni verseny második részében a diákoknak kifejtős feladatokat kellett teljesíteniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában