Hírösszefoglaló

2023.11.26. 21:00

Ezek voltak a vasárnap legfontosabb hírei – 2023. november 26.

Nézzük miről számoltunk be ma, összefoglaltuk a legfontosabb és legnépszerűbb híreket is.

Duol.hu

Fotó: Laczkó Izabella (archív)

Az örökös tantestületi tagság egy közösség elismerése

Az „Örökös tantestületi tag 2023.” elismerő címet kapta november 23-án a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Szabolcs Vezér Technikuma 60 éves évfordulóján Csányi Kálmán, amelyet az eseményen Mátyás Julianna igazgatótól vehetett át. A címet olyanok kaphatják, akik elmentek a tantestületből, de mégis maradandó értéket hoztak létre az iskola számára. A kitüntetettel emlékeztünk.

A választ kiadja meg?

Bár még közel harminc forduló van hátra a jégkorong Erste Liga negyvennégy felvonásos alapszakaszából, mégis elmondható, este a Dunaújvárosi Acélbikák és a székesfehérvári FEHA19 hatpontos mérkőzést vívott egymással. A találkozó előtt ugyanis a tabella nyolcadik helyén álló FEHA-nak tizenhét, míg a tizedik helyezett DAB-nak tizenöt pontja volt.

Még mindig várni kell, hogy átlépjék árnyékukat

A röplabda NB I Extraliga alapszakaszának tizedik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese Pénzügyőr SE otthonában lépett pályára. Az összecsapást négyjátszmás csatában az esélyesebb hazai gárda nyerte.

A hajrában kapott ki a nagyot küzdő DFC a Földvártól

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság dél-nyugati csoportjának 17. fordulójában vasárnap a Dunaújváros FC az FC Dunaföldvár gárdáját fogadta szomszédvári rangadón. A hazai csapat nagyot küzdve végül egy góllal maradt alul, de jó esélyük volt a pontszerzésre.

Jövőre újra lesz Rockmaraton és Dunaújvárosban

A Rockmaraton Fesztivál hivatalos Facebook oldalán a napokban jelezték, hogy hosszú idő után megtörik a csendet és vasárnap valamilyen fejleményekkel szolgálnak.

Ács Dominika Junior Prima Díjas lett

Tizenhatodik alkalommal vehették át a hazai zeneművészet legkiemelkedőbb ifjú tehetségei a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategória elismeréseit november 23-án. Idén egy dunaújvárosi rokonokkal is rendelkező ifjú hölgy, Ács Dominika fuvolaművész is junior Príma lett.

Ügysegédi ügyfélfogadás Rácalmáson

Rácalmáson 2023. november 29-én, szerdán 8-12 óráig Vinklerné Kaluz Diána szociális szakügyintéző tart ügysegédi ügyfélfogadást

Közösségek ünnepe lesz Rácalmáson

Rácalmás Város Önkormányzata szeretettel várja a város lakóit az adventi eseményekre. Minden vasárnap gyertyagyújtással és rövid műsorokkal várják az érdeklődőket a Piac-térre, 16 órától 17 óráig. December 3-án felavatják majd Rácalmás Betlehemét a Manóvár Óvoda és Bölcsőde dolgozóinak és a Napsugár Asszonykórus közös műsora kíséretében. December 10-én a Jankovich Miklós Általános Iskola közreműködésével gyújtják meg a második adventi gyertyát. December 17-én a Glória Kamarakórus, a Rájátszik Játékszínkör és a Barina Néptáncegyüttes segíti a városlakókat az ünnepekre hangolódni.

Leesik az első év végi hó vagy ebből most kimaradunk?

Nem szoktunk jelentkezni külön vezető cikkbe foglalt időjárás jelentéssel, de most kivételt teszünk, megvizsgálva annak lehetőségét, hogy kapunk-e az első idei év végi havazásból vagy esetünkben csak vaklárma az amiről szólnak a hírek, amivel tele van a sajtó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában