Hatpontos vereség

2023.11.26. 19:51

A választ ki adja meg?

Bár még közel harminc forduló van hátra a jégkorong Erste Liga negyvennégy felvonásos alapszakaszából, mégis elmondható, este a Dunaújvárosi Acélbikák és a székesfehérvári FEHA19 hatpontos mérkőzést vívott egymással. A találkozó előtt ugyanis a tabella nyolcadik helyén álló FEHA-nak tizenhét, míg a tizedik helyezett DAB-nak tizenöt pontja volt.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A két csapat legutóbb Dunaújvárosban mérte össze erejét, október közepén az Acélbikák nyertek 1-0-ra, és ez az eredmény a jégkorongban még a fehér hollónál is ritkább.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A mostani meccsen sem kellett a szurkolóknak a gólok számát észben tartaniuk, a gólszerzők neveit megjegyezniük, mivel most is csak egy gól született, az azonban a fehérváriaké volt. A 32. percben Németh Zalán talált be Tóth Károly Balázs kapujába, és mint később kiderült, egyúttal a végeredményt is beállította. Ezzel a két csapat között már öt pontra nőtt a távolság a tabellán.

A nagyobb baj az, hogy az utóbbi öt mérkőzését elvesztette a dunaújvárosi alakulat, és mindössze egy pontot szerzett, amikor Miskolcon szétlövés után kapott ki 4-3-ra. (A rendes játékidőben elért győzelem három pontot ér, a hosszabbításban, vagy szétlövésekkel megnyert meccs után két pont jár a csapatoknak, és ebben az esetben a vesztes fél is gyarapodik egy ponttal.)

 

Ha összegezni szeretnénk a látottakat, azt mondhatnánk, a DAB az első harmadban eldönthette volna a három pont sorsát, annyi gólszerzési lehetőséget hagyott ki. A helyzet a folytatásban sem változott: a DAB támadott, de a legnagyobb helyzeteit is elpuskázta. A fehérváriak viszont egy emberelőnyös lehetőségüket kihasználták, és azt az egygólos előnyüket okosan védelmezték, és végül meg is tudták tartani.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A kérdés, ami egy ilyen összecsapás után a dunaújvárosi hívekben felmerülhet: vajon mi az oka, az Acélbikák időnkénti katasztrofális helyzetkihasználásának?

A választ nem nekünk kell megadni.

DAB – FEHA19 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Dunaújváros, 250 néző. Vezette: Varjú, Dósa, Dömötör, Vincze.

DAB: Tóth K. – Svars, Léránt, Szalma, Lorraine, Dostalek – Sysak, Blomberg, Elomaa, Koskinen, Sillanpaa - Varga A., Maarnela, Hadzinikolic, Nemes, Somogyi – Marosi, Pinczés O., Szabó Cs. Vezetőedző: Niko Eronen.

FEHA19: Melnyicsuk – Rachinskiy (1), Seregély, Zezelj, Dobos, Blaskó – Falus, Salamon, Strazdins, Fekete, Ambrus – Kasinski, Bajkó, Németh Z. 1, Farkas L., Lászlóffy – Farkas I., Alapi, Bogesic. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.

Niko Eronen: – Az első harmadot teljes kontroll alatt tartottuk, nagyon sok első osztályú gólszerzési lehetőségünk volt, de nem tudtunk ezekből betalálni, hogy jó helyzetbe hozzuk magunkat a következő játékrészekre. A második harmadtól kiegyenlítettebbé vált a játék, oda-vissza jégkoronggal, de jól védekezett az ellenfelünk, és a kapusa is kiválóan teljesített, amivel garantálta csapata számára a három pontot. Megértem játékosaink frusztráltságát, senki sem szereti kihagyni a helyzeteket, nagyon sok volt belőlük, ez volt a fő oka annak, hogy kikaptunk ma.

Anatolij Bogdanov: – Nagyon fontos három pont volt ez a mai mindkét csapat számára, de ha őszinte akarok lenni, akkor a nap hőse egyértelműen a kapusunk volt, ez biztos. Az első harmadba nagyon rosszul álltunk bele, nem voltam elégedett azzal, ahogy kezdtünk, de a kapusunk életben tartott minket. Aztán fordult a szerencse, sikerült lőnünk egy szép emberelőnyös gólt, de rövid a padunk, és folyamatosan egyre rövidebb, így az volt a taktikánk, hogy szorosan védekezünk, így tartva távol a gólszerzési lehetőségektől ellenfelünket. A harmadik harmadban ezt meg is csináltuk, de összességében nem volt ez egy egyszerű meccs az edzők számára, ezt a kollégám is megerősítheti. A három pontért jöttünk, ezt meg is szereztük, az eredménnyel elégedettek vagyunk. Nem pont úgy akartuk ezt elérni, ahogy sikerült, de a három pont az három pont. Megyünk tovább.

További eredmények: Ferencváros-Telekom – Gyergyói HK 4-1, Újpest – Corona Brassó 2-6, BJAHC – SC Csíkszereda 5-4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában