Elindult a keresztféléves felvételi eljárás

2023.10.16. 17:00

November 15-ig lehet beadni a jelentkezéseket

Hétfőn elindult a keresztféléves felvételi eljárás a jövő év február közepén induló felsőoktatási képzésekre.

Szabó Szabolcs

November 18-án tartja első nyílt napját a Dunaújvárosi Egyetem

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint a keresztféléves eljárásban a felsőoktatási intézmények elsősorban mesterképzési szakokat hirdetnek meg, amelyekre – állami ösztöndíjas és önköltséges formára is – azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2024 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget. A meghirdetett képzések teljes listája megtalálható a felvi.hu-n. Alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést az egyetemek, főiskolák kisebb számban és csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg, amelyek esetében a jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány. Az elmúlt években ebben az eljárásban a jelentkezők mintegy 80 százaléka mesterképzésre jelentkezett. A keresztféléves képzésekre – a rendes felvételi eljáráshoz hasonlóan - kizárólag a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet jelentkezni.

A Dunaújvárosi Egyetemen a keresztfelvételi eljárásban ezúttal is mesterképzésekre lehet jelentkezni. Mérnöktanári (2 és 4 féléves), valamint a gépészmérnöki képzéseket támogatott és önköltséges formában is meghirdette az intézmény. A DUE közben már készül a következő felvételi időszakra is. Az egyetem november 18-án nyílt napra leendő hallgatóit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában