Perkáta

2023.10.18. 08:00

Fórum a vidékfejlesztésről

Vidékfejlesztési fórumot tartott Perkátán a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület valamint a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft munkatársai október 16-án délután a Győry-kastély konferencia termében.

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti

Elsőként Oláh István, Perkáta polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Majd Mészáros Szilvia a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület munkaszervezeti vezetője vette át a szót és ismertette a LEADER pályázatokat. Kezdésként az előző időszak eredményit tekintették át, majd a fórum fő témája, a 2023-2027 évre vonatkozó programozási időszakot mutatták be. A jövőben ismét pályázhatnak a vállalkozások, civil és non-profit szervezetek is a megjelenő pályázatokra. Konkrétumok ugyan még nincsenek, de a vállalkozások megújuló energiaforrások kiépítése, gépbeszerzések, a kisléptékű infrastruktúra fejlesztések, valamint az immateriális javak beszerzésére irányuló pályázatok közül válogathatnak majd. 

Fotó: Szentes Kitti

A civil és non-profit szervezetek is számtalan támogatás közül válogathatnak majd, és a számukra legmegfelelőbbre pályázhatnak, a teljesség igénye nélkül néhány példa: táborok megszervezése, kiállítások, rendezvények szervezése és számtalan értékes pályázat.

Nagyon fontos a helyi együttműködések támogatása, a közösségfejlesztés ösztönzése, a közösségi szolgáltatások fejlesztése. Ehhez nyújtanak segítséget ezek a pályázatok. A fórumon részt vettek még a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. munkatársai is, Pálinkás Anett tanácsadó mutatta be tevékenységüket, illetve ismertette a résztvevőkkel eddigi eredményeiket, a célkitűzéseket, szolgáltatásokat. Országos tanácsadói hálózatukon keresztül az ügyfelek könnyen elérhetik őket, térségünkben Székesfehérváron és Dunaújvárosban található irodájuk. 

A fórum zárásaként kötetlen beszélgetésre volt lehetőség. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában