Sajnálatos

2023.09.23. 18:05

Kovács Zsófia súlyos sérülést szenvedett, nem utazhat a torna világbajnokságra

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a DKSE háromszoros Európa-bajnokának, Kovács Zsófiának, a magyar válogatott első számú tornászának a szombati edzésen megsérült a térde. Mint kiderült, elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, és a lehető legrövidebb időn belül, a jövő hét elején műtét vár a sportolóra. Ezért nem tud indulni az olimpiai kvalifikációs vb-n.

Gallai Péter

Kovács Zsófia a szombati edzésen szenvedett sérülést

Fotó: Laczkó Izabella

A nőknél eredetileg a Kovács Zsófia, illetve két klubtársa, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, továbbá Székely Zója, Bácskay Csenge és Szilágyi Nikolett alkotta együttes utazott volna a vb-re, így most Kovács nélkül indul útnak hétfőn a magyar delegáció.

A dunaújvárosi sportoló Instagram oldalán is bejelentette a szomorú tényt nem sokkal ezelőtt.

Hétfőn indultam volna a csapattal a kvalifikációs világbajnokságra, ahova most nélkülem kell utazzanak. Hiszek bennük, hogy nélkülem is meg tudják valósítani az álmainkat! Szívvel, lélekkel ott leszek mellettük! Rám addig is egy műtét vár, utána pedig egy hosszadalmas rehabilitáció. Nagyon nehéz most, de azon leszek, minél gyorsabban felépüljek és még erősebben térjek vissza, hiszen nem adom fel a jövő évi olimpiai álmaimat sem!

Altorjai Sándor, delegációvezető, MATSZ-főtitkár így nyilatkozott a szövetség közleményében: – Nyilván érzékenyen érint Zsófi kiesése, de a célt nem adtuk fel. A csapat többi tagja is sokat fejlődött az elmúlt években, jól felkészültek a lányok, és bízunk abban, hogy eredményesek is lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában