Tanévkezdés

2023.09.01. 12:00

Becsengettek a Magdában is!

Duol.hu

Fotó: Farkas Lajos

A Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményének apraja-nagyja csütörtök délután gyűlt össze, hogy ünnepélyesen megnyissa 288 tanulónak a 2023/24-es tanévet. Zúgott az „áldás-békesség” református köszöntés, visszhangzott az egész iskola.

Kovács Henrietta Judit református lelkipásztor és hittanoktató áhítata után a 2.a és 2.b  tanulóinak egy csoportja egyházi énekkel  és tanévnyitó műsorral kedveskedtek a közel ezer fős tömegnek.

 

Farkas Márta igazgató asszony köszöntőjét az ötvenegy elsős és a tizenhárom újonnan érkezett tanuló ünnepélyes fogadása követte. Megkapták magdás kitűzőiket és egy oklevelet, amely örök emléket állít eme jeles napnak. Öt újonnan érkezett pedagógus és egy pedagógiai asszisztens eskütételére és megáldására is sor került. Esküt tettek arra, hogy hivatásukat a legjobb tudásuk, lelkiismeretük, felelősségük és erejük szerint hűséggel igyekeznek betölteni. A református egyház törvényes rendjét elfogadják és megtartják. Arra törekszenek, hogy a reájuk bízottaknak Isten és az egyház iránti hűségben példát mutassanak tanítványaikat, úgy neveljék, hogy Jézus Krisztus követőiként hitben és legjobb tudásuk szerint szolgálják Isten dicsőségét, egyházunk, hazánk és magyar nemzetünk javát. 

 

Ezek után igazgató asszony bemutatta a tanári kart, majd a jelenlévők nagy örömére, megnyitotta az új tanévet. Czeglédi Péter Pál helyi református lelkipásztor áldotta meg a jelenlévőket és a 2023/24-es tanévet. Ezzel elkezdődött a tanév a Szabó Magdában is! 

 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában