Pannon Oktatási Központ

2023.09.05. 20:00

A műveltséget nem a gólya hozza… - galériával

Háromszáznyolcvanegy diák kezdte meg a tanévet a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium 13 osztályában szeptember elsején.

Duol.hu

A tanévnyitó ünnepségen elsőként Novod Kitti, mint tapasztalt végzős diák osztotta meg diáktársaival gondolatait. Jókedvű nyárbúcsúztatójába beleszőte a fesztiválok, koncertek tengerparti kalandok vidám hangulatát és egyúttal vígaszt is nyújtott diáktársainak, hiszen a POK-osok nagy családjában a pedagógusok, a környezet és a rengeteg program mind a diákok kiteljesedését szolgálja. Végzős diáktársai figyelmét is felhívta arra, hogy a sok móka mellett ne feledkezzenek meg arról sem, hogy egész életüket meghatározó fontos döntéseket kell most meghozniuk.

„Csapongó kettősség és kételyhalmaz van a fejünkben, de így van ez jól. Fel van adva a lecke, mert széles látókörrel megtalálni önmagunkat nem könnyű. Remélem, hogy ezzel a tanévvel is lép majd mindenki egyet a saját útján.”

Ezt a gondolatsort fűzte tovább Deák Flóra, aki Márai Sándor Füveskönyvéből idézett kímélve a következő gondolatsort:

„A műveltséghez, tehát a valóság és igazság megismeréséhez, rendkívüli bátorság kell. Az ember egész szívével, sorsával, lényével ismeri meg az igazságot. Az ember csak életre-halálra lehet művelt...

De a műveltséget nem a gólya hozza.”

Az intézmény igazgatója, Borgulya Zoltán beszédében kitért a POK-os hagyományok jelentőségére, valamint tájékoztatta a diákokat, legfőképp a Gólyákat, hogy a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumban a jó hangulat és a vidámság mellett mindenkitől elvárt a pedagógusok és egymás tisztelete, a tanulás és a kötelezettségek teljesítése. Hiszen a fontos döntéseket felelősségteljesen céljainkat szemelőt tartva szabad csak meghozni. Mindenkinek sikeres és eredményes tanévet kívánva zárta az ünnepélyes tanévnyitót. DH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában