Uniduna

2023.08.15. 08:00

Megkezdődött Leopold felújítása

1996-ban a bányász szakma egy igen jeles képviselője érkezett hozzánk Miskolcról, a saját "lábán" - a Selmeci diákhagyományok őrzői magukat nem kímélve tolták a csillét, „aki” meg is lett keresztelve a hagyománytisztelő szellemiség jegyében: így lett a neve Leopold.

Duol.hu

A Dunaújvárosi Egyetem hallgatói munka közben. Fotó: Szerdahelyi Éva – DUE

A 2023/2024-es Dunaújvárosi Valéta Bizottság és támogatói önerőből és saját szakmai tudásukra támaszkodva augusztus második hétvégéjén elkezdték felújítani kitüntetett csillénket. Prokop József Márton, a DVB elnöke szerint a renoválás tervezetten szeptemberig kész lesz.

Első körben a talapzatot betonozzák újra, majd visszakerülnek a szakok, asztaltársaságok és tanszékek címerei. Második lépésként Leopold kap egy új réteg festéket és várhatóan az Alma Mater szakestélyre már régi pompájában fog csillogni.

Leopold három társával – „Samu” Selmecbányán, "Csilla" Miskolcon, "Ede" Sopronban - a selmeci tradíciókat ápoló intézmények összetartozását jelképezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában