Daruszentmiklós

2023.08.23. 09:00

Meghívó a nyárbúcsúztató falunapra

Sokan évek óta, mint egy különleges fesztiválra készülődnek erre a méltán híressé vált eseményre, ami ezen a hétvégén szombaton reggel kezdődik és másnap hajnalig tart a település Faluparkjában.

Balogh Tamás

Fotó: BaT

A program összeállítása az idén is a jól bevált hagyományok nyomán történt. Valószínűleg teltház várható a műfüves pályán, ugyanis egy alkalmi kupát írtak ki a környék kispályás focit kedvelőinek. Az árnyas ligetben szintén nem fognak unatkozni, hiszen a főzőverseny csapatai ott szoktak meghúzódni. A zsűri nyilván komoly mércét állít eléjük, de szakácsok legnagyobb kihívását a saját baráti társaságuk értékelése fogja jelenteni.

A színpadon már fél tíztől egymást váltják az előadók

Gregus Anikó egy különleges, játékos énekórát tart, Andi bohóc pedig tovább viszi a bolondozást. Az ő célközönségük a gyermekek lesznek, akiket a már megemlített ligetben játszóházzal, a lehető legvonzóbb lemosható tetkókkal, fantasztikus frizurák készítésével, és az itt hagyományosnak számító íjászkodással is várják. Még egy jó hír a kicsiknek: délután négyig az ugráló vár, a különböző hinták és elektromos pörgető-forgató masinák ingyenesen vehetők igénybe. Ezeknek a masináknak a nagytestvérére, a Black Hole virtuális szimulátorra viszont egész nap jegyet kell váltani.

A mulatság tizenegy órától kezdődik

Elsőnek a Nagy Fecó Banddel-aki mulatós műfajból érkezik, majd Gregus Anikó a vegyes műsorával. Egy külön kategóriát jelent déli egy órakor Rauf Pál és Csikós Márta magyarnóta énekesek műsora, akiket Mukli István és cigányzenekara kísér.

Az izgalmas programok 13.50-kor kezdődnek

Ekkor zajlik a délelőtti versenyek eredményhirdetése, a díjak átadása, valamint a tombola. Frissítésként 15.20-kor kezdődik a Zumba – Erikával. 16.00-tól különleges sztárok váltják egymást. Előbb Silvester, majd az Essem lép a közönség elé. 17.45-től már a nagyágyúk követik egymást. A sort Nemazalány x Szofi kezdi. 18.30-kor már a Matyi és a hegedűs mulattatja a népet. Rá egy órára Bunyós Pityu követi őket. 20.30-kor a régi szép diszkós idők egyik nagy kedvence, Dévényi Tibor mutatja be a kedvenc válogatását. Ráadásként (23.00-tól) egy lényegesen fiatalabb versenyzővel, de változatlanul a retro diszkó műfajából érkező, dj Ferenczi Tamás táncolhatja át magát a közönség a vasárnapba!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában