Közösségi projektek

2023.08.30. 14:00

A legtöbb voksot a „kis Tescóban” adták le a vásárlók

Hét közösségi projektötletet támogat 1,6 millió forint összértékben a Tesco áruház vármegyénkben.

Molnár Emese

A Petőfi iskola szabadtéri tantermének megvalósítását is támogatta a Tesco

Fotó: DH-archív

Mint már arról előzetesen hírt adtunk, az áruházlánc ismét meghirdette az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatát, amelynek során a vásárlók szavazhattak arról, hogy mely projektet mekkora összegben támogassa a Tesco. Ez volt most a 13. forduló, amelynek lezárultát követően egy közleményben számolt be a vállalat az eredményekről. 
Mint írják, 57 körzetből érkeztek pályázatok az oktatást, képességfejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezések kategóriában, amelyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco. Országosan több mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak a vásárlók, és az áruházlánc összesen 41 millió forinttal támogat 161 nyertes projektet. 
Fejér vármegyében hét pályázatra voksolhattak a vásárlók július 10. és augusztus 6. között. Bár a mi körzetünkben nem volt helyi szervezet a továbbjutók között, mégis, vármegyei szinten a legtöbb zsetont a dunaújvárosi Tesco hipermarket vásárlói dobták be. A legtöbb voksot a Sárbogárdi Zengő Óvoda kapta, amely játékházak telepítésére fordítja az elnyert 400 ezer forintos támogatást. 
A második helyen a Baracsi Egymásért Baráti Egyesület végzett, amely egy hintával szeretné gazdagítani a templomosi rész játszóterét. 
A harmadik helyezett a Volt Sárbogárdi Diákok az Alma Materért Alapítvány lett, amely a támogatásból tovább szépítheti, bővítheti a sárbogárdi gimnázium udvarát. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában