Kandó Kálmán téri munkálatok

2023.07.05. 17:30

Mindenkinek az a legjobb, ha elkerülik ezt az utat! – képgalériával

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mindenkinek az a legjobb, ha lehetősége szerint elkerüli a vasútállomás környékét, és más útvonalat keres, ha a városból akar kihajtani!

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

Amióta a Kandó Kálmán téri fejlesztés zajlik, gyakran szembesülhetnek az arra közlekedők kisebb-nagyobb torlódással. Nem véletlen, hogy már jóideje kihelyeztek olyan közlekedési táblákat, amelyek a behajtás tilalmát jelzik a sofőröknek. Kivételt képez ez alól a célforgalom, ami alapból is nagy jövés-menést jelent, hiszen számtalan céges telephely van a Budai Nagy Antal úton és a Verebély úton is (köztük a Volánbusz bázisa is).

Az önkormányzat a napokban tett ki tájékoztatást arról, hogy július 11-ig ismét aszfaltozási munkálatokat végeznek a szakemberek. Ez pedig azt is jelenti, hogy elkerülhetetlen a legalább félpályás forgalomkorlátozás, ezzel együtt pedig az áthaladás is még lassabb. Szerdán késő délután Baracs felől érkeztem a 6-os számú főúton, és a Kandó Kálmán téri csomóponthoz érve azt láttam, hogy már a körforgalomban áll a kocsisor, amelynek a vége a külső Park Centernél van. Szerencsére a körforgó belső feléhez húzódtak azok, akik itt akartak behajtani a városba, így szabad volt az átjárás, tovább tudtam hajtani a következő csomópontig (ahol már fennakadás nélkül vezethettem haza).

Fotó: Laczkó Izabella

Szerettük volna olvasóinknak is megmutatni ezt a némileg káoszos helyzetet, és szerdán délelőtt kimentünk a helyszínre. Nyilván nem ez volt a legjobb időpont a szemléltetéshez, de nehézség most adódott. A Dózsa György úti csomópontnak a vasútállomás felé vezető kihajtójánál egy rendőrautó állt, és két egyenruhás segített egy, az építkezésen dolgozó munkásnak a lezárásban: bójákkal képezték az akadályt, hiszen így a legegyszerűbb a célforgalmat hamar továbbengedni. Voltak, akik értetlenkedve fogadták a lezárást, feltartva a forgalmat a körforgóban, s emiatt hosszú sorban torlódtak fel a Béke városrész felől jövők.

Fotó: Laczkó Izabella

Innen mi elindultunk Újtelep felé, hogy a Venyimi úti kijárótól megközelíthessük a Kandó Kálmán téri oldalt. Itt is lezárták a körfogalmi csomópont érintett kihajtóját, de a déli órákban nem is volt nagy forgalom, nem okozott fennakadást. A beruházáson gőzerővel dolgoztak a szakemberek, ment az aszfaltozógép, egy másik tisztította az utat. A képeink alapján jól látható, hogy miért lenne mindenkinek jobb, ha lehetősége szerint más útvonalat választana. Például, ha többmillió forintos autóm lenne, biztos, hogy nagyban elkerülném az építkezési területet, megvédve a kocsit a sérülésektől. A munkavégzés is sokkal gyorsabb, egyszerűbb, és hatékonyabb lenne, ha minden kapacitást a kiviteli feladataikra összpontosíthatnának a munkások, mert most többek között forgalmat irányítanak, és nyilván óvatosak ők is, hogy a félpályán engedett forgalom bárminemű sérülés, probléma nélkül haladhasson el közvetlen mellettük. Summázva a tapasztalatokat, továbbra is azt tanácsoljuk, hogy aki teheti, kerülje ezt az útvonalat a kivitelezés idején!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában