Polgárőr Település cím

2023.07.23. 10:00

Kiváló munkájáért kapott elismerést a szalki polgárőrség

Második alkalommal kapta meg a Polgárőr Település címet Szalkszentmárton község. Az elismerést a Lakiteleken megrendezett polgárőr napon vehette át Gulyásné Horváth Tünde polgármester és Ferkel István, a Szalkszentmártoni Polgárőr Egyesület elnöke.

Duol.hu

Fennállása óta másodjára kapta meg a Polgárőr Település címet Szalkszentmárton község

Fotó: Gulyás Sándor

Harmincegy éve alakult meg a Szalkszentmártoni Polgárőr Egyesület, írja a baon.hu. Az akkori tagok saját autójukkal teljesítettek szolgálatot a községben és annak vonzáskörzetében. Később, a megye jóvoltából egy járművel gazdagodott az egyesület.

– Polgárőrségünk jelenleg közel negyven főt számlál, közülük  többen vonulós tűzoltók és a NOÉ mentőcsoport vizsgázott tagjai. A szolgálatok teljesítésére egy Chevrolet Aveo szolgálati autót, két kerékpárt és  emellett egy elektromos biciklit tudunk használni, melyekhez a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatainak köszönhetően jutottunk hozzá. Tagjaink havonta közel négyszáz órát töltenek el azzal, hogy vigyázzák a település közbiztonságát. Nagy könnyebbséget jelent számunkra, hogy mintegy harminc ifjúsági polgárőr segíti munkánkat – mondta el hírportálunk érdeklődésére Ferkel István, a Szalkszentmártoni Polgárőr Egyesület elnöke, aki egy éve tölti be a civil szervezet vezetői tisztjét.

A polgárőrök vigyázzák otthonunk, az üdülőterületek biztonságát, részt vesznek a községi rendezvények biztosításában.

– Számomra nagyon fontos a településen élők biztonsága. Munkánk során rendszeresen járőrözünk a település bel- és külterületén, vigyázzuk az otthonokat, őrizzük a falu értékeit. Kiváló kapcsolatot ápolunk a község többi civil szervezetével, rendezvényeiket minden alkalommal biztosítjuk. Együttműködési megállapodást kötöttünk a község önkormányzatával, a település bűnmegelőzési koncepciójának megalkotásában szerepet vállaltunk. Kiváló az együttműködésük a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal, felkérés esetén részt veszünk akcióikban, balesetek helyszínét biztosítjuk. Egyesületünk számára kiemelten fontos lakókörnyezetünk védelme. A környezettudatos szemléletet és gondolkodást támogatva finanszíroztuk a három darab kupakgyűjtő szív kihelyezést – tette hozzá Ferkel István. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában