Életmentő lehet a vízbiztonság

2023.07.22. 14:00

Kiscsikók szünidei úszóprogramja

Az Úszó Nemzet Program (ÚNP) 41 településen, csaknem 50 ezer kisgyermekkel szeretteti meg a vizet országszerte a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) licencével dolgozó oktatók közreműködésével és Magyarország Kormánya támogatásával.

Török Tímea

Fotó: amatőr

Az ÚNP távlati célja, hogy a MÚSZ által kidolgozott szakmai program mentén, a testnevelés órák keretében néhány éven belül az ország összes óvodása és kisiskolása megszerezze a vízbiztonságot úgy, hogy senkinek se kelljen 20 percnél többet utaznia az ingyenes oktatásért. Amellett, hogy ez a magyar úszósportnak sosem látott szélességű merítési lehetőséget kínál, gyerekek százezreinek garantál majd életmentő készséget.

Az iváncsai uszoda – ahol általában az iskolai, illetve óvodai tanévvel összhangban folyik az oktatás a térség alsós kisdiákjainak és nagycsoportos óvodásainak – az elsők között lehet helyszíne az úszóprogramnak. Ugyanakkor a szünidőben négy héten keresztül, 2023. július 3-tól július 28-ig díjmentesen látogatható úszásórákat is tartanak a programban résztvevő gyerekeknek, heti két alkalommal. A program biztosítja az uszodai belépőt, az úszásoktatást és a gyermekek felügyeletét a medencetérben.

Fotó: amatőr

Tapasztalataink alapján a szünidei úszásórák is remek hangulatban telnek. Csupán egyetlen bánatuk van a térségből dunaújvárosi iskolába kerülő leendő elsősöknek. Számukra ugyanis egyelőre véget ér a program. Mivel Dunaújvárosban nem adott ez a nagyszerű, ingyenes lehetőség a helyi óvodás és kisiskolás gyermekek számára. Pedig a vízparti településen élők számára életmentő lehet az úszástudás, így nagy szükség lenne rá, hogy mindenki vízbiztonságot szerezzen már kisgyerekként. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában