MONEYTOURS, avagy...

2023.06.11. 15:00

Pénzügyi kalandjáték a dunaújvárosi Rudas Technikumban

A Pénziránytű Alapítvány és a Mastercard támogatásának köszönhetően 2023 januárjától öt bázisiskolában – Dunaújváros, Győr, Kisújszállás, Pest és Szeged – a MoneyTours pénzügyi kalandjáték fejtörői teszik még izgalmasabbá a pénzügyi nevelést.

Szente Patrícia

Fotó: Rudas

A játékban résztvevő csapatoknak egy osztálykirándulást kell megtervezniük. A résztvevők minél jobban teljesítenek a kalandjáték hat interaktív állomásán, annál távolabbi osztálykirándulást álmodhatnak meg. 

A szórakoztató kihívásokon keresztül a tanulás ez alkalommal is élménnyé válik
Fotó: Rudas

A játék fő célja, hogy a tervezés szempontjait átlássák a fiatalok. 

A MoneyTours segítségével fény derül arra, hogy mi mindent kell végig gondolni egy utazás, egy kirándulás szervezése során. Az állomások nemcsak az ismeretátadásra koncentrálnak, a tanulók képességeinek és attitűdjeinek a formálása is cél. Tulajdonképpen a MoneyTours így oktató játék, de a szórakoztató kihívásokon keresztül a tanulás ez alkalommal is élménnyé válik. 

A csapatoknak egy osztálykirándulást kell megtervezniük
Fotó: Rudas

A Rudas tanulói mellett a Gárdonyi, a Hild, és a Lorántffy tanulói vettek részt a játékon. De várják a Dunaújvárosi SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari, valamint a Lorántffy Technikum tanulóit is még a tanév utolsó napjain.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában