Jubileum

2023.06.25. 13:00

Harmincéves osztálytalálkozót tartottak Perkátán

2023. június 24-én harmincéves osztálytalálkozót tartottak Perkátán a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában.

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti

A találkozón résztvevők először 1985-ben lépték át az intézmény küszöbét. S most harminc év után ismét az iskola előtt gyülekeztek mint anno. E jeles alkalomból osztályfőnökük, Fülöp Irén egy kis múltidézésbe kezdett mielőtt újra beléptek az iskolába. 

Fotó: Szentes Kitti

Először mint napközis nevelő dolgozott az intézményben. A tanulmányai végeztével – amely során magyar nyelv és irodalom tanári végzettséget szerzett – megkapta kinevezését és egyből osztályfőnök is lett. A beszélgetés már az iskola falai között folytatódott tovább, körbejárták a tantermeket, tornatermet, tanári szobát. Megtartottak egy jelképes osztályfőnöki órát, ahol Fülöp Irén saját maga által írt verssel kedveskedett volt tanítványainak. 

 

A diákok közül Szöllősiné Móker Ágnes maga is pedagógus lett, német nyelvtanár a perkátai általános iskolában. S e sorok írója Szöllősiné Móker Ágnes első osztályának diákja volt.

A múltidéző iskola látogatás után egy közös vacsorával ünnepeltek a résztvevők, ahol a volt osztályfőnök egy hatalmas tortával lepte meg a jelenlévőket, és meggyújtásra került a tortatüzijáték valamint a kerek harmincas számgyertya is. 

Fotó: Szentes Kitti

Megfogadták, hogy e szép hagyományt tartva öt év múlva ismét találkoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában