A biztonságosabb működtetés érdekében

2023.06.22. 13:25

Állami cégnél a víziközművagyon- és üzemeltetés

Immáron két éve kezdődött munkafolyamat fontos fejezete zárult le június 21-én, amelynek során többek között Dunaújváros víziközmű ellátását tették biztonságosabbá – erről számolt be közösségi oldalán dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője.

Molnár Emese

Forrás: Dr. Mészáros Lajos Facebook oldala

Mint azt a bejegyezésben részletezte, a feladat három választókerületet érintett, így szoros koordináció alakult ki Süli János és Potápi Árpád János képviselőtársakkal, valamint Perlik Tamással, a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. ügyvezető igazgatójával. Az érintett települések víziközmű vagyona és üzemeltetése átkerült a 100 százalékban állami tulajdonú Nemzeti Vízművek Zrt.-hez, így a jövőben állami forrás bevonásával, korszerűbb technológiával biztonságosabb működés valósulhat meg. Az országgyűlési képviselő azt is vázolta, hogy Dunaújváros polgármestere, Pintér Tamás ezen a héten szerdán írta alá az erről szóló szerződést, amelyet természetesen közgyűlési határozat előzött meg. Hozzátette, az önkormányzati aláírást követően a képviselőtársaival és az ügyvezető igazgatóval megtárgyalták a soron következő feladatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában