Évzáró dzsembori

2023.06.15. 09:00

A Szalki-szigeten piknikeztek a Rudas diákjai - galériával

A tanév végére kijár a pihenés a diákoknak, ez pedig a DSzC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium tanulóira is igaz, akik szerdán egy igazi aktív kikapcsolódást nyújtó, izgalmas programokkal és finom ételekkel megspékelt pikniknapon vettek részt.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Már évek óta hagyomány, hogy a nyári szünet kezdete előtt a Rudas dzsemborit szervez tanulóinak, amelynek során a gyerekek különféle közösségépítő társas- és sportjátékokkal, valamint szabadtéri főzéssel és közös lazítással töltik a napot. Az eseménynek teret adó Szalki-szigetet már reggel 8 órakor ellepték a diákok. Voltak, akik a főzésben segédkeztek, mások kártyáztak, vagy éppen társasjátékokkal ütötték el az időt, a homokos strandpályán pedig rengetegen fociztak, röplabdáztak és kézilabdáztak.

Szemenyei István, a Rudas igazgatója elmondta, idén az eddigi házi versenyek kiegészültek, és a rudasos tanulókon kívül három másik iskola, a DSzC Dunaferr Technikum és Szakközépiskola, a Széchenyi István Gimnázium, valamint a Rudas testvériskolája, a dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola diákjai is részt vettek egy színvonalas strandkupán.

Az újítás célja, hogy az iskola egyik legkedveltebb rendezvénye minél változatosabbá, élvezetesebbé váljon. Az intézményvezető megjegyezte, sportos iskolaként elengedhetetlen az, hogy mozgással színesítsék a dzsemborit, az idei strandkupával pedig nemcsak az iskolán belüli, hanem az iskolák közötti és a határon túli magyarokkal kiépült jó kapcsolatot is mélyítették. Hozzátette, a sportiskola tanulóitól szakmai tapasztalatot is szerezhettek a Rudas diákjai, a testvériskolával pedig már a további együttműködés is tervben van. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában