Színes programokkal

2023.04.22. 17:00

Jubiláló Öko napot tartottak Újtelepen - galériával

Szombaton immáron 10. alakalommal szervezte meg számos fontos és előremutató kezdeményezést összefogó Öko napját a Városvédők Újtelepért Egyesület közössége, az egykori újtelepi általános iskolában és a szomszédos utcákban.

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A környezetvédelem jegyében, az E-elektra Zrt.-vel partnerségben a polgárok a kihelyezett gyűjtőkonténernél leadhatták már nem használt, megrongálódott műszaki, elektronikai cikkeiket és az egyéb fémhulladékot is. A szállítmányok reggel nyolc órától szinte folyamatosan érkeztek, bőven volt dolguk a gyűjtést segítő önkénteseknek és a polgárőröknek. Az önkétességre akadt más lehetőség is, az Öko nap keretében a helyi Vöröskereszt munkatársai a donortoborzóra várták véradókat. A rendőrség BikeSafe standjánál - ahol feltűnt Budavári Árpád városi rendőrkapitány is - egymást váltották a fiatalabb és rutinosabb kerékpárosok, hogy bringájukat regisztrálják a rendőrség által vezetett és folyamatosan bővülő kerékpár-adatbázisba, amelynek célja a lopások megelőzése és a már eltulajdonított drótszamarak mielőbbi, hatékony felderítése. Ismét sokakat vonzott Újtelepre a népszerű csomagtartóvásár. Az árusok ezúttal az épület termeiben kínálták portékáikat a szorgosan böngésző kincsvadászoknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában