Szokott helyen a praxisok

2023.04.20. 11:32

Ismét a Petőfi utcában várják a betegeket

Befejeződött az orvosi rendelő felújítása a Petőfi Sándor utcában, április 19-től már a megszokott helyen találják a rendeléseket a betegek.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Pintér Tamás polgármester és Orosz Csaba önkormányzati képviselő részvételével tartott sajtótájékoztatót az önkormányzat. Mint elmondták, elsődlegesen külső felújítás valósult meg 54 millió forintból. Megújult az épület homlokzata, tetőszerkezete, kicserélték a nyílászárók egy részét, ugyanakkor a rendelők festésére, a radiátorok és a világítótestek cseréjére is sor kerülhetett.

Orosz Csaba képviselő hangsúlyozta, hogy a felújításnak azért van különös jelentősége, mert ebben az épületben működnek a felnőtt háziorvosi praxisok közül azok, amelyek ellátják Pálhalma, Újtelep és Pentele lakossága mellett a Hankook lakóházban élőket is. Így ebben az épületben közel nyolcezer ember egészségügyi alapellátását biztosítják. Mindezek mellett pedig itt működik a város legnagyobb fogászati körzete is, ahova mintegy 2500 dunaújvárosi lakos tartozik.

A bejárás során a résztvevők megtekintették a felújítás részeként készült liftet is, amely a betegek akadálymentes közlekedéshez készült. A készülék üvegportálján látható repedés miatt azonban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy azt csak a korrigálás, javítás után vehető majd igénybe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában