Kitüntető cím

2023.04.29. 15:30

Gyöngyössy Csaba lett idén Dunaújváros díszpolgára - galériával

Szombat délelőtt a Kultik Dunaújváros Mozicentrumban tartott ünnepséget az önkormányzat településünk várossá nyilvánításának 72. évfordulója alkalmából. Évek óta hagyományosan ennek az ünnepségnek a keretében adják át a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet, amelyet idén Gyöngyössy Csaba, a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola címzetes igazgatója, oktatója, a Modern Művészetért Közalapítvány kuratóriumi elnöke vehetett át.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

A Himnusz közös eléneklése után Pintér Tamás polgármester mondott beszédet. Szólt arról, hogy április 29-én minden évben városunk megszületésének napját ünnepeljük. Mint elmondta az önkormányzat évente tizenkét díjat ad át, ebből a legrangosabbat, a díszpolgári címet ezen a neves napon, a várossá nyilvánítási évfordulón adják át. Ezt az elismerést olyan személy veheti át minden évben, aki a város életében vagy hírnevének öregbítésében kiemelkedőt alkotott. Majd felelevenítette, személyes tanár-diák kapcsolatát és élményeit a díjazottal kapcsolatban. 

A beszéd után Pintér Tamás és dr. Molnár Attila, Dunaújváros jegyzője a mozicentrum színpadán átadták Gyöngyössy Csabának a díszpolgári címet jelképező oklevelet és plakettet. A Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola címzetes igazgatója, oktatója, a Modern Művészetért Közalapítvány kuratóriumi elnöke beszédében először is megköszönte az elismerést, majd hangsúlyozta, hogy a ma kapott elismerés minden pedagógusnak, tanárnak szól. 

A díszpolgári méltatásban elhangzott, hogy Gyöngyössy Csaba Dunaújvárosban végzett színvonalas, elhivatott pedagógus munkájáért, példaértékű közéleti tevékenysége és a város kulturális életében végzett önzetlen és kiemelkedő munkássága elismeréseként kapta meg a kitüntető címet. 

Az ünnepség végén felhangzott a Szózat, majd az egybegyűltek megtekinthették a Dunaújvárosban forgatott és bemutatott Zanox - Kockázatok és mellékhatások című filmet. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában