Készült rá a középiskola

2023.04.26. 19:00

Felfüggesztették a tanítást a Hildben! - galériával

Ez akár egy országos szenzáció is lehetne, azonban nem kell semmilyen drámai helyzetre gondolni: a Hild-napok részeként szerdán egy vidám délelőttöt tartottak a fiataloknak.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

Mint azt Jankovicsné Grósz Melitta nevelési igazgatóhelyettes elmondta, ez a leginkább várt rendezvény a diákjaik körében, hiszen ilyenkor kikapcsolódhatnak társaik és pedagógusaik társaságában: együtt főznek, sportolnak vagy éppen játékos kihívásokat teljesítenek.

A Hild-napok kronológiájában először egy pályaorientációs-szakmai foglalkozást tartottak kedden, amelyen a külső képzőhelyeik képviselői érkeztek az iskolába, és különféle ismertetőkkel szolgáltak az osztályoknak. A többi közt jelen volt a Grabarics Kft., a Ferrobeton Zrt., a Mapei Kft., kutyás bemutatóval készült a Pálhalmai Országos büntetés-végrehajtási Intézet, emellett portfólióírással és a fenntarthatósági témahét keretében online versenyekkel is szolgáltak a tanulóknak.

Aztán következett a szerdai dzsembori, amelyre már reggel 8 órától megkezdték az előkészületeket az iskola udvarán. Az osztályok maguk hozták a főzéshez szükséges felszereléseket, az alapanyagokat, és nekiláttak a pörkölt alapú ételek elkészítéséhez. Igazi csapatmunka jellemezte a társaságokat, és miután odatették az ebédet, választhattak a sportos programok közül. Természetesen a labdarúgás játszotta a főszerepet, ebben kispályás foci bajnokságot is hirdettek, a győztes csapat pedig megmérkőzhetett a tantestület tagjaiból álló alakulattal. Ugyancsak a tanári erőkkel csaphattak össze a kötélhúzó verseny legjobbjai. Közben persze a jókedv, a vidámság, a kötetlen hangulat jellemezte a délelőttöt, a zenéről Gál Bence és Grosh Iván tanulók gondoskodtak. Jelen voltak a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai is, mint a középiskola együttműködő partnerei, ugyanis a Hild is egyike azon helyi oktatási intézményeknek, amelyek részt vesznek az iskolai bűnmegelőzési tanácsadói programban. Az egyenruhások pályaorientációs tájékoztatóval és a rendvédelmi munkát szemléltető eszközökkel is szolgáltak a fiataloknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában