Sikeres pályázat

2023.03.15. 11:30

Szervezeti és infrastrukturális fejlesztéseket hajtanak végre a Clasman Kft-nél

A folyamatos megújulás és innováció jellemzi a Clasman Kft-t, most újabb nagyszabású fejlesztést, bővítést hajtanak végre a cég telephelyén.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

A dunaújvárosi vállalat még 2022 januárjában nyújtotta be pályázatát a Magyar Multi Program – A kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása című felhívásra. A „Készházgyár projekt” kedvező elbírálásban részesült, ennek keretében mintegy 1,1 milliárd forint támogatásból valósíthatják meg a tervezett komplex beruházást: szervezeti és infrastrukturális fejlesztéseket hajt végre a vállalat a telephelyén az elnyert támogatásból. A vissza nem térítendő támogatáshoz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz biztosítja a forrást, az Európai Unió társfinanszírozásával. 

A Clasman Kft. mindenki másnál előbb ismerte fel a moduláris piacban rejlő lehetőségeket. Már 2020 előtt megkezdte saját technológiájának fejlesztését, amelynek lényege, hogy az autógyárak mintájára szerelőállomásokat alakít ki a gyártósoron, és minden állomáson más szakipar végzi a tevékenységét. Ezzel nagyon hatékonyan, minimális hulladék képződése mellett tudnak nagyon magas minőségű épületeket gyártani. A fejlesztés során arra törekednek, hogy a gyártási technológia során minél kevesebb területen legyenek kitéve beszállítóknak, ezáltal tudják biztosítani versenyelőnyüket a piacon, hiszen így lesz igazán hatékony, olcsó és gyors a gyártás.

 

A jelenlegi projekt egyik legfőbb eleme egy új, modern festőüzem felépítése, amellyel tulajdonképpen teljessé válik az acélszerkezet vázas moduláris készház megoldásaik előállítási-gyártási-kivitelezési folyamata házon belül, a térségben egyedüliként biztosítani tudják a termékek korrózióvédelmét. Kialakítanak továbbá egy alapanyag tárolót, és napkollektoros rendszert is. 

A pályázat lehetőséget biztosít a gyártás hatékonyságát növelő technológiai eszközök beszerzésére is, például a festés- és felületkezeléshez, az anyagmozgatáshoz szükséges berendezések vásárlására (ezek beszerzése már folyamatban van). 

 

A leendő festőüzem ünnepélyes alapkőletétét március 14-én tartották meg, az eseményen jelen volt a Clasman vezetése, és a vállalat partnereinek képviselői is. Mendi Tamás, a Clasman Kft. egyik tulajdonosa a jövőbeni elképzeléseikkel kapcsolatban elmondta, azt szeretnék elérni, hogy a tervezett beruházások megvalósításával és további kutatás-fejlesztési tevékenységgel, az ATTA márkanév alatt forgalmazott saját fejlesztésű acélszerkezet vázas moduláris készház megoldásaikkal Európában piacvezetők tudjanak lenni. Az a céljuk, hogy olyan energiatakarékos okosotthonokat fejleszthessenek, amelyek gyártási folyamatában kevesebb hulladék keletkezik, valamint üzemeltetésük kevesebb energiafelhasználást igényel.

- Ez a beruházás egy újabb mérföldkövet jelent a vállalatunk életében, ugyanis a versenytársakhoz képest gyorsabban, hatékonyabban és jobb áron állíthatjuk elő termékeinket- hangsúlyozta Mendi Tamás, hozzátéve, hogy a teljes projekt 2024 nyarára készül el.

A projekt másik főbb eleme a szervezeti-irányítási folyamatok átalakítása, amelyről már a Clasman Kft. másik tulajdonosa, Pintér Attila beszélt. Mint mondta, a pályázat lehetőséget biztosított arra is, a cég működésének minden területet lefedő integrált vállalatirányítási rendszert fejleszthessenek ki az elmúlt egy évben, és melynek bevezetése éppen a napokban történik meg. Ezen kívül a szervezeti struktúrát, a hozzá kapcsolódó tevékenységeket, folyamatokat is optimalizálják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában