Összesítés

2023.03.30. 10:00

Kapásszámláló – így horgásztak tavaly

Részletes beszámolóban elemezte a tavalyi évről beérkezett fogási naplókat a közelmúltban a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület. Kapásszemle.

Szabó Szabolcs

Nagy dobás, érdemes horgászni a Felső-öbölben

Fotó: archív

Összesen 1693 felnőtt és ifjúsági naplót dolgoztak fel a szakemberek, és 305 darab gyermekhorgász adatait ismét nem tartalmazzák a táblázatok. A naplót leadók 30 százaléka egy napot sem horgászott, vagy csak olyan helyen, ahol a kitöltést nem követelik meg. Akik voltak a vízparton, azoknak az 56 százaléka fogott is halat. A részletes adatok: a legtöbb napot főleg a saját vízterületen töltöttek horgászaink, ebben a csúcs 246 nap. A legtöbb fogással az a horgász dicsekedhet, aki 314 kg halat fogott, de szép a második eredmény is, amely 245 kg. A rekordfogásokat jelentős mértékű busafogás segíthette. A vízterületeken belül a saját vizeken, főleg a Felső-öbölben javultak a fogási adatok, a Dunán szépen alakul a telepített pontyfogás, a főcsatornák közül a Fűzvölgyi volt eredményesebb. A Tass V-VI-os vízterület vegetál, a fogás nem elemezhető. Várható, hogy a kezelésben történő váltás változást hoz ebben, bár ez a döntés is elég érdekesnek tűnik. Összességében az elmúlt évet inkább a középszerűség jellemezte. Megszűntek a járvány okozta korlátozások, azonban ez a változás sem a vízparton töltött időben, sem a fogások alakulásában nem éreztette hatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában