Határozat

2022.12.25. 09:00

A MEKH felfüggesztette az ISD POWER működését

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) felfüggesztette az ISD POWER földgázkereskedelmi működési engedélyét. A felhasználók ellátására 2022. december 31-től új földgázkereskedőt jelöl ki a hivatal. Az átmeneti időszakban a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) biztosítja az ellátást.

duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A MEKH 2022. december 23-án 90 napra - a földgázforrásokat biztosító szerződések megszűnése miatt - felfüggesztette az ISD POWER Energiatermelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű (ISD POWER Kft.)földgáz-kereskedelmi működési engedélyét a 2022. december 31-én reggel 6:00 órától kezdődő gáznaptól.

A MEKH a felfüggesztő határozattal egyidőben intézkedett a felhasználók biztonságos földgázellátásáról. A 2022. december 24-ei gáznap kezdete (6:00 óra) és a felfüggesztés 2022. december 31. 6.00 órai kezdete közötti időszakban a felfüggesztett engedélyű földgázkereskedő felhasználóinak földgázigényét az MSZKSZ biztosítja a földgáz biztonsági készlet ilyen esetekre elkülönített mennyiségéből.

A 2022. december 31-én reggel 6:00 órakor kezdő gáznaptól a MEKH a felhasználók biztonságos ellátásának érdekében - a szükséges földgázforrással rendelkező kereskedők ajánlatai alapján vagy hivatalból - más földgázkereskedőt jelöl ki.

A MEKH a kijelölésről szóló határozatát legkésőbb 2022. december 30-ig közzé teszi.

Amennyiben a felhasználók a jogszabályban meghatározott felmondási lehetőségek közül egyik megoldással sem élnek, úgy az ellátásuk a kijelölést követő 90. napig fennáll, ugyanakkor a kijelölt földgázkereskedő ellátási köztelezettsége a 90. napot követően megszűnik.

A MEKH H8025/2022. számú határozata IDE kattintva érhető el.

Forrás: mekh.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában