Kulcs

2022.11.27. 07:00

Megváltozik a szavazókör helyszíne

Török Tímea

Kulcs - A helyi választási iroda vezetője arról döntött legutóbb, hogy a Kulcson működő három szavazókör helyszínei közül az egyik biztosan meg fog változni. 

Az okok a településen folyó beruházásokkal vannak összefüggésben. Mert az egyik helyszínen a Fekete István Általános Iskola bővítésének beruházása folyik. Így a harmadik szavazókör új helyszínéül a kulcsi egészségházat jelölték ki, amely Kulcs, Rákóczi utca 141. szám alatt található. 

A szavazókörök számát, sorszámát, területi beosztását, a szavazókörök címét a helyi választási iroda vezetője állapítja meg. Úgy, hogy egy szavazókörre mintegy hatszáz, legfeljebb ezerötszáz, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár jusson, de minden településen legalább egy szavazókör legyen. A szavazókörök kialakítását érintő változásokat a helyi vezető figyelemmel kíséri, és szükség esetén módosítja a szavazóköri beosztást.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában