A szerda esti ünnepélyes tanévnyitón meglepetésműsorral mutatkoztak be az elsős nebulók

2022.09.02. 11:00

A nyár során sem tétlenkedtek a móriczosok

A nyári szünet utolsó napján, szerdán este tanévnyitó ünnepségre várta az intézmény diákjait és a szülőket, az intézmény támogatóit a Móricz Zsigmond Általános Iskola.

Szabó Szabolcs

Horváthné Ottinger Hajnalka

Fotó: LI

A „kockás inges” közösséget elsőként Pintér Tamás polgármester köszöntötte, aki méltatta az intézmény hagyományait és a nehézségek ellenére is sikeres és eredményekben gazdag tanévet kívánt a résztvevőknek. 
Az iskola igazgatója, Horváthné Ottinger Hajnalka beszédében felidézte, a nyári hónapok is mozgalmasan teltek. Móriczos diákok ismét részt vettek a Határtalanul programban, meghívást kaptak a Dunaújvárosi Egyetem tanév­záró ünnepségére, valamint felléptek a Szalki-szigeten rendezett háromnapos City Rocks közösségi zenei rendezvényen is. Emellett a Hankook Tire Értékteremtő Önkéntes Program keretében, a lelkes és tettre kész móriczos szülők szerepvállalásával megújult a többi között az iskola udvara: új felfestést kaptak a kültéri sportpályák, rendbe hozták a padokat és a homokozót is.

Egy évek óta tervezett beruházás is megvalósult augusztus végén. A Meiser Ferroste Kft. anyagi és szakmai támogatásával meg­újult a főépület homlokzatán található intézményi felirat. A szakemberek által felszerelt, 5 milliméter vastag acéllemezekből készült betűk megfelelnek a helyi műemlékvédelmi elvárásoknak is. 
Horváthné Ottinger Hajnalka a tanévnyitón részletezte a tantestületben történt változásokat, valamint bemutatták az új, illetve az iskola kötelékébe visszatérő pedagógusokat is. Az ünnepségen az 5., valamint az 1. évfolyamos osztályok műsora tette emlékezetessé a tanévkezdést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában